Общество

Наверталися сльози: флешмоб на тему «Прагнемо миру» провели студенти училища в Корабельному районі

У всіх навчальних закладах у ці дні  дзвоник сповістив про початок нового навчального року.

«І у всіх навчальних закладах району на урочистостях були присутні представники районної ради ветеранів.  Бо хотілось ще і ще раз відчути урочистість цього нестаріючого свята і  бути певними, що підростає достойна зміна ветеранам», — написала до редакції «Корабелів.Інфо» секретар Корабельної районної ради ветеранів Марія Зайкова.

Саме їй випала  доля побувати на святі у вищому професійному училищі суднобудування (ВПУС).

Ось як гостя цього навчального закладу розповідає про свято в ньому:

«Для училища цей рік — не простий. Це рік 65-річчя.

Важко уявити, скільки спеціалістів корабельної справи вийшло з його стін. Це вони, випускники училища, здобували славу   місту корабелів. Це їх величні творіння знали і морські, і океанські води.

В яких тільки галузях не працюють і зараз випускники цього закладу! Але в серці кожного миколаївця жевріє і не хоче згасати надія про відродження містом слави корабельного краю.

І може якраз сьогоднішнім учням буде під силу те, що вже занадто довгий час не вдається можновладцям. Майбутнім електрозварювальнику Бенюху Артему, маленькій майбутній кранівниці Ткачук Сніжані, електрикам Шевченку Дмитру, Сумарокову Сергію та багатьом іншим старанним і талановитим.

Бо ж недаром директор училища Глазачев Юрій Борисович після теплого привітального слова на урочистостях вручив стільки грамот учням за гарне навчання, всілякі заслуги та активну громадянську позицію…

В стінах училища отримуються  не тільки знання, але й уміння. А це, без перебільшення, скарб. Скарб, який приносить повагу і задоволення, достаток і відчуття власної гідності. Професії, яким навчає училище, справді унікальні. Кожна з них може згодитися і в повсякденному житті.

Урочистості не закінчились лінійкою. Увазі учнів та гостей був представлений флешмоб на тему «Прагнемо миру».

Креативні ведучі – викладачі Чугунова Тетяна Федорівна та Прилепіна Тетяна Леонідівна, учні  — Креденець Михайло та Ланник Ганна зуміли задати такий високий патріотичний тон, що вчорашні хлопчаки-бешкетники слухали, затамувавши подих. Мабуть тому, що вони майже ровесники тих хлопців, що зараз захищають Україну. А коли Баламутко Рома, Сумароков Сергій та Хегай Женя відтворили мініатюру зустрічі душі загиблого  батька з душею його ще ненародженого сина, без перебільшення, сльози навертались на очі.

Тон всьому святу задавала заступник директора з виховної та навчальної роботи училища Лемещенко Тетяна Валеріївна. І коли вона сказала першокурсникам, що буде їх зустрічати кожного ранку та бажати «спокійної ночі» ввечері, всі дружно розсміялись. Але всі розуміли, що тут будуть піклуватись про цих дорослих дітей.

Нехай цей ювілейний рік училища буде роком здобутків і звершень».

Нагадаємо, ми писали: у 2016 році хлопці Вищого професійного училища суднобудування стали найкращими футболістами серед учнів Миколаївських ПТНЗ

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button