Общество

Миколаївські резервісти та військовозобов’язані пройдуть бойове злагодження в артилерійській бригаді

28 серпня понад 120 резервістів оперативного резерву першої черги та військовозобов’язаних направлено військовими комісаріатами Миколаївської області до складу окремої артилерійської бригади, яка зараз проходить бойове злагодження на полігоні «Широкий Лан».

Про це йдеться у листі, який надійшов на пошту редакції «Корабелів.Інфо» від Миколаївського обласного військового комісаріату.

Як зазначив військовий комісар Миколаївського обласного військового комісаріату, протягом місяця резервісти мають удосконалити навички з тактичної, інженерної та вогневої підготовки, виконати програму фахової підготовки, а також візьмуть участь у проведенні бойового злагодження в складі свого підрозділу та військової частини з виконанням бойових стрільб.

Полковник Сергій Іванов звернув увагу, що в Миколаївському обласному військовому комісаріаті та районних (міських) військових комісаріатах на належному рівні організовано роботу щодо відбору та поставки резервістів оперативного резерву першої черги та військовозобов’язаних до військових частин Збройних Сил України та навчальних центрів.

Заступник військового комісара – начальник мобілізаційного відділу Миколаївського обласного військового комісаріату, який відповідає за даний напрямок роботи підкреслив, що Генеральним штабом Збройних сил України та керівництвом держави проводиться значна робота щодо удосконалення укомплектування ЗСУ в особливий період навченим особовим складом.

Відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» в особливий період на службу у військовому оперативному резерві першої черги в обов’язковому порядку зараховуються особи, звільнені з військової служби, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров’я придатні до служби  у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві.

«Крім того, громадяни України у добровольному порядку можуть бути прийняті на службу у військовому резерві Збройних Сил України та інших військових формувань шляхом укладання контракту. Для цього вони мають пройти професійно-психологічний відбір, за станом здоров’я повинні бути придатними до служби у військовому резерві та відповідати встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві», — йдеться у повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button