Общество

"Головна мета – працевлаштування неповнолітньої молоді". У Корабельному РЦЗ обговорили проблемні питання

30 серпня 2018 року в Корабельному районному центрі зайнятості відбулось засідання круглого столу на тему: «Особливості працевлаштування неповнолітньої молоді».

Діалог був спрямований на обговорення особливостей роботи з неповнолітньою молоддю та вирішення проблемних питань їх зайнятості.

В заході прийняли участь соціальні партнери Корабельного РЦЗ: директор Другого миколаївського місцевого Центру з надання безоплатної  вторинної правової допомоги Олег Антонець, заступник начальника відділу управління Держпраці в Миколаївській області Анна Марченко, головний спеціаліст служби у справах дітей, а також були запрошені представники професійних училищ та роботодавці Корабельного району.

Розпочинаючи захід, заступник директора Корабельного РЦЗ Олена Долгошея, поінформувала присутніх про напрямки роботи Корабельного районного центру зайнятості з неповнолітніми особами, зазначила можливості сприяння в працевлаштуванні.

Заступник начальника відділу управління Держпраці в Миколаївській області Анна Марченко висвітлила правові аспекти працевлаштування неповнолітньої молоді, повідомила присутнім  про порядок проведення процедури оформлення на роботу та надання роботодавцем пільг, згідно чинного законодавства. Також вона повідомила про можливість здійснювати інспекційні перевірки підприємств за зверненням фізичних осіб у випадках коли виникає порушення трудового законодавства.

Учасники заходу обговорили перспективи практичної взаємодії щодо вирішення проблемних питань зайнятості неповнолітніх, дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, визначили необхідність постійного та ретельного моніторингу.

Під час зустрічі всі учасники активно долучилися до обговорення питань круглого столу, отримали відповіді на запитання, що виникали в ході зустрічі.

Про це повідомила прес-служба Корабельного РЦЗ.

«Підводячи підсумки, учасники «круглого столу» висловили сподівання на тісну співпрацю з Корабельним районним центром зайнятості у майбутньому для досягнення головної мети – працевлаштування неповнолітньої молоді», — сказано в повідомленні.

Присутні дійшли згоди, що на ринку праці зростає попит на кваліфікованих робітників, у зв’язку з чим першочерговим завданням у роботі з неповнолітніми має бути їх професійна орієнтація та допомога в активізації власних зусиль на здобуття професійної освіти. Директор Другого миколаївського місцевого Центру з надання безоплатної  вторинної правової допомоги Олег Антонець запропоновав звертатись до Центру з надання безоплатної  вторинної правової допомоги у разі виникнення складної життєвої ситуації задля захисту своїх прав.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button