Общество

До нового навчального року готуються на Миколаївщині: школам виділено купу грошей

Без урахування більше мільярда коштів, які постійно виділяються на утримання закладів освіти, тільки на розвиток, осучаснення, впровадження новітніх технологій у школах Миколаївщини було залучено 143 млн грн, зокрема з обласного бюджету — 47 млн грн.

Про це під час розширеного засідання колегії департаменту освіти і науки облдержадміністрації повідомив голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

Олексій Савченко доповів, що цього року вперше в області була розроблена окрема програма щодо розвитку інклюзивної освіти в області, і безпосередньо на це у бюджеті були передбачені кошти. З обласного бюджету було виділено 7 млн грн не лише на медіатеки та ресурсні кімнати, а й на обладнання для 17 інклюзивно-ресурсних центрів області. Додатково з державного бюджету на підтримку інклюзивної освіти Миколаївщина отримала близько 10 млн грн, які також розподілено між школами регіону.

Цього року також у школах області облаштувуються сучасні кабінети для початкових класів. Зокрема, для першачків підготовлені кімнати, оснащенні партами–трансформерами, інтерактивними дошками, комп’ютерною технікою, — повідомляє прес-служба ОДА.

Прокоментував Олексій Савченко і нещодавно розповсюджену інформацію стосовно рівня освоєння коштів освітньої субвенції в області на рівні 10%:

«Область розподілила майже 30 млн грн державних коштів та направила їх до місцевих бюджетів. Сьогодні рівень освоєння та використання коштів освітньої субвенції в Миколаївській області складає 47% (це майже 14 млн грн) – було підписано угоди з постачальниками меблів, дидактичних матеріалів, комп’ютерного обладнання. Наразі процедури закупівель та заключення угод продовжуються».

Нагадаємо, ми писали: Всё еще сдаёте деньги «на школу»? ТОП-школ Корабельного района по количеству выделяемых на них бюджетных средств

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Все это прекрасно. Теперь в школах с родителей не будут собирать деньги.

  2. Книг для первоклассников нет, парт - трансформеров так сказать тоже. Кроме новой программы ничего нового.

  3. Предоставьте информацию сколько денег и какой школе (по селам области) было выделено. Без этой инфы директора так и будут выдавливать бабло с родителей, мотивируя это тем, что именно их школе не выделено субвенции. Яркий пример директор Галицыновскрй школы : "На школу сдают ВСЕ и даже дети участников АТО - потому, что их очень много развелось..."

    1. Там Назар ворюга всем заправляет! А вообще галициновка, это рассадник хабарников и воров! Ракова регионалка конченая, погорелый хабарник и отжимало рыговский! Не зря хатки на берегу вместе соорудили! Стахорский ворюга!!!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button