КультураОбщество

"Творчий подіум": патріотичні почуття підлітків у Корабельному районі формують засобами вокального мистецтва

22 серпня під час освітньої практики у Дитячому Центрі позашкільної роботи Корабельного району Миколаєва відбулося обговорення питання формування патріотичних почуттів дітей та підлітків засобами вокального мистецтва, — повідомляє керівник гуртка «Школа журналістики» ДЦ Марія Полупанова.

Про це йдеться у листі, який надійшов на пошту «Корабелів.Інфо».

Під час заходу колеги з вокальних гуртків та гуртів, викладачі музики дошкільних, шкільних і позашкільних закладів міста ознайомились з творчим доробком керівника «Народного художнього колективу» вокального об’єднання «Відлуння» Антоніни Шевченко.

«Саме Антоніна Михайлівна має не аби яке мистецьке надбання, що підтверджує провідну роль пісенної творчості українського народу у національно-патріотичному вихованні дітей та підлітків. «Пісня поєднує в собі два найсильніших чинника: слово і музику, що здатні підняти людину на подвиг, спонукати до роздумів, доброчинності», – таке переконання в основі творчості педагога та її підопічних», — сказано у повідомленні.

За словами Марії Полупанової, «творчий подіум» відкрила директор дитячого центру Тетяна Турчак, яка зробила акцент на тому, що виховання патріотично налаштованого підростаючого покоління є основою діяльності педагогічного колективу.

В доповіді заступника директора з навчально-виховної роботи дитячого центру В.С. Широкова проаналізовано використання освітнього потенціалу дитячого центру щодо національно-патріотичного виховання дітей, підлітків та молоді. Зокрема, він наголосив на тому, що мета патріотичного виховання – це виховання свідомого громадянина, патріота, набуття молоддю соціального досвіду, високої культури міжнаціональних взаємин, формування у молоді потреби та уміння жити в громадянському суспільстві, духовності та фізичної досконалості, моральної, художньо-естетичної культури.

«Любіть Україну, всім серцем любіть!» – так називається один з виховних проектів ДЦ, який презентувала методист Л.В. Бабіна. З її слів в основі виховного проекту, над яким працює колектив уже близько п’яти років поспіль, діяльність п’яти творчих лабораторій, що допомагають виховувати справжніх юних патріотів України», — йдеться у листі.

«На умовний творчий подіум вийшли і керівники «Народного художнього колективу» вокального об’єднання «Відлуння» Антоніна  та Адріана  Шевченко. Вони охоче ділилися досвідом про те, як формують патріотичні почуття  дітей і підлітків засобами вокального мистецтва. Доповідь доповнили практичні заняття, на яких присутні змогли наглядно переконатися, що в основі навчання співу лежить професійний підхід педагогів до організації занять», — додала Марія Полупанова.

Справжньою окрасою навчального заходу став творчий виступ «Народного художнього колективу» вокального об’єднання «Відлуння».

У репертуарі аматорів переважають українські пісні, як сучасні так і стилізовані народні: «Молитва за Україну», «Повертайся солдате», «Небесна сотня», «Ми — Україна», «Моя країна», «Я не хочу гратись у війну», «Батьківщина», «Жовто-сині стрічки», «Від’їзд на чужину», «Сам собі країна», «Щедрик», «Масляна»  та багато українських народних пісень.

Закінчився ярмарок найуспішніших педагогічних практик тим, що його учасники у своїх відгуках високо оцінили досвід керівників «Народного художнього колективу» вокального об’єднання «Відлуння» Антоніни та Адріани Шевченко, подякували адміністрації дитячого центру позашкільної роботи Корабельного району за такий змістовний та глибокий семінар на актуальну тему.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button