Общество

Талант-шоу, караоке, танцювальний батл і багато іншого: як у Корабельному районі відзначать День Прапора і День Незалежності

Шановні жителі й гості Корабельного району!

Наближаються величні дати історії нашої держави:
23 і 24 серпня!

23 серпня 2004 року Президент України Леонід Кучма підписав Указ № 987/2004 «Про День Державного Прапора України». Цим Указом «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України» встановлено в Україні нове свято — День Державного Прапора України, який щорічно відзначається 23 серпня.

Вас запрошують долучитися до відзначення цього дня під час урочистостей «Прапор наш — вкраїни стяг шовковий», що відбудуться 23 серпня о 09:00 біля флагштоку, що встановлено на перетині вул. Металургів і пр-ту Богоявленського. 

Прийдіть цього дня і візьміть участь у церемонії підняття Державного Прапора України, висловивши свою повагу до одного із державних символів України та підтримавши славні традиції українського народу!

24 серпня виповнюється 27 років з дня, коли Україна здобула незалежність.

Спочатку День Незалежності України був оголошений 16 липня 1991 року, оскільки рівно рік тому, Верховна рада УРСР, головний на той момент законодавчий орган країни, прийняла Декларацію про державний суверенітет України.

Пізніше, 24 серпня 1991 року, Верховна рада УРСР прийняла Акт проголошення незалежності України. Цей момент прийнято вважати датою утворення України в сучасному вигляді. Згодом цей доленосний документ був підтверджений громадянами України на всеукраїнському референдумі 1 грудня 1991 року. У зв’язку з цим виникла необхідність змінити дату свята День Незалежності України.

І 20 лютого 1992 року Верховна рада України в своїй постанові «Про День незалежності України» зазначила: «З огляду на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Акту проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року, Верховна Рада України постановляє вважати день 24 серпня Днем Незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України».

Отже, починаючи з 1992 року, День Незалежності України став щорічно відзначатися 24 серпня.

Традиційно по всіх українських містах день проголошення незалежності нашої країни відзначається різноманітними заходами: святковими концертами, виступами артистів і музикантів, флешмобами, вернісажами, конкурсами, феєрверками, парадами.

Для всіх вас підготовлена яскрава шоу-програма «Як у нас на Україні», де кожен зможе проявити свій талант, привітати Україну з днем народження та гарно провести дозвілля у чудовій компанії друзів, а ще насолодитися талантами кращих аматорів художньої самодіяльності міського палацу культури «Корабельний».

«Головна умова святкування: прийди у вишиванці, продемонструй свій талант і привітай країну з Днем народження! Чекаємо на вас з нетерпінням 24 серпня з 18:00 на площі біля ММПК «Корабельний» (проспект Богоявленський, 328)!» — повідомляють організатори.

Читайте новини першими

Связанные статьи

10 комментариев

  1. Шоу и талант, это не совместимые вещи, шоу, это нравственная проституция, продажа чести и совести. Талант это работа, это творчество не ради денег, талант выше шоу и бездарных шмекеров выжимающих из него деньги. Талант признается народом, а шоу простой базар где нет ни совести ни чести. Вся Украинская политика это шоу где продается страна в которой пляшут глупые дети ради денег.

    1. Ну понесло тебя, собакен, отгавкался до хрипоты... И дети тебе, блохастому уже не такие. Ты сначала свой выводок сделай, а потом людских суди, кретин.

  2. Детям хоть по маленькому флажку дадут? У хозяев в омерике на расходный сопроводительный материал не скупятся.

  3. Опять у них там в Корабельном запор с названиями праздников!"Як у нас НА Україні!"-Що, не можна було назву нормальну придумати?Не НА Україні, а В Україні! Коровай!Включи свою фантазию!!!!

  4. И просьба сделать уровень звука такой, чтоб от громкости барабанные перепонки не лопались. На прошлых праздниках находиться более 5 минут многим людям физически было не возможно.

  5. Панове, заспокойтеся, Максим написав так, як є в пісні, а там слів не викинеш. Краще зверніть увагу на покидькив які плюндрують наші національні свята та принижують наших дітей і онуків. Таким збоченцям не місце в нашому суспільстві.

  6. Бачить Господь Бог та Україна-ненька, не хотів вступати у дискусію...та все ж таки доведеться кілька слів сказати! Ні, не у свій захист, я сприймаю критику належним чином. хай говорять, ба, як відомо, "якщо про нас говорять, значить ми ще живі"! Просто, шановні Житель Корабельного района, Работник, замість того, аби писати розумні нарікання, на кшталт дотримання правил орфографії та основних положень правопису української мови (хоча мені, як філологу, краще знати про правила написання!), краще б зробили щось гідне для громади району або щось корисне) А взагалі-то "собаки гавкають, а караван іде".
    І ще одне зауваження: для вас я Коровай Максим Валерійович, і попрошу без фамільярностей) занадто високо літаєте, любі мої "не безразличные жители района". Смішно аж до болю!!!
    А пан Сотник мав рацію, за основу назви заходу взято слова із літературного твору - пісні "Як у нас на Україні", і не варто виправляти фольклорних та літературних творів, де уживаний вислів на Україні.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button