ОбществоПроисшествия

18 серпня безвідповідальність громадян спровокувала 17 пожеж в природних екосистемах на Миколаївщині

На території Миколаївської області зберігається посушлива та спекотна погода, яка в сукупності з людською недбалістю провокує достатньо велику кількість пожеж в природних екосистемах.

Минулої доби, 18 серпня, підрозділи Головного управління ДСНС України у Миколаївській області15 разів залучались до гасіння сухої трави, чагарників та сміття у Вітовському, Вознесенському, Новобузькому, Новоодеському, Первомайському районах, містах Миколаєві та Южноукраїнськ на загальній площі 18 га.

Окрім, цього  в черговий раз горіла листвяна та хвойна підстилка на території ПРАТ «Микитівський гранітний кар’єр «Вознесенського району та Балабанівського лісового урочища м. Миколаєва. Площа пожеж склала 800 кв.м., їх можливі причини — підпал.

Огонь не прощает ошибок: в Балабановском лесу — очередной пожар (ВИДЕО)

Найпоширенішими причинами займань є необережне поводження з вогнем дорослих та дітей, спалювання сміття поблизу житлових будинків, лісових масивів, іскри з вихлопних труб автотранспорту, блискавки, самозаймання промасленого обтирального матеріалу, ефект фокусування сонячних променів на склі та консервних бляшанках, залишених людьми на природі. Навіть, кинутий недопалок або сірник можуть стати причиною масштабної пожежі.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили загоряння в лісах, на відкритих територіях, сміттєзвалищах, негайно телефонуйте за номером “101”. Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків. Бережіть себе та природу!

ГУ ДСНС України у Миколаївській області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button