Экономика

В Міністерстві інфраструктури України презентовано проект Е-Port на базі ДП «СК «Ольвія» (Відео)

17 серпня керівник ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» Руслан Олейник взяв участь у брифінгу в Міністерстві інфраструктури, в ході якого відбулася презентація проекту Е-Port.

Під час брифінгу Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про те, що Мінінфраструктури масштабує по всій морській галузі успішний досвід ДП «СК «Ольвія» із запровадження системи електронного управління портом Е-Port, що зробить діяльність інших морських портів більш прозорою та ефективною.

«Враховуючи новизну ідеї про розробку та запровадження системи Е-Port, особливості та складнощі у процесу реформування портової галузі, ми вирішили розпочати з пілотного проекту − автоматизувати всю роботу одного конкретного порту. Таким тестовим майданчиком для системи Е-Port став порт «Ольвія». І я радий, що спільні зусилля дали дуже гарний результат – на 34,4% прискорилося оформлення вантажів та відповідним чином строки обробки вантажів», − наголосив Міністр інфраструктури України.

В ході брифінгу Руслан Олейник відзначив:

«У рамках реалізації пілотного проекту в ДП «СК «Ольвія» створено єдиний інформаційний простір, підвищено доступність інформації для прийняття рішень у реальному часі, забезпечено прозорість процесу роботи та підвищено виконавчу дисципліну, скорочено строки обробки. Були реалізовані інтеграційні процеси з боку оформлення вантажів, з боку інтеграції з Укрзалізницею. Таким чином, проект концепцію Е-Port вже реалізовано і система електронного управління вже функціонує всередині конкретно взятого порту».

Система Е-Port є державною, перебуває в державному управлінні і всі прибутки від неї генеруються у державний дохід.

«Наші наступні кроки – це масштабування успішного прикладу впровадження системи e-Port в усі державні підприємства України морської галузі, а також реалізація новітньої системи Е-Port 4.0. Це зробить роботу українських портів більш прозорою та ефективною. Зокрема, порти Миколаїв, Одеса, Южний будуть включені до цього проекту», − розповів Міністр інфраструктури.

Голова Е-Ukraine Єгор Стефанович, презентувавши проект Е-Port, визначив перспективи його подальшого розвитку:

«Далі – підключення до світових цифрових коридорів і екосистем. Це потрібно зробити таким чином, щоб повністю реалізувати потенціал морських портів України і показати іноземним та національним партнерам та інвесторам, що українська транспортна інфраструктура є конкурентоздатною, розвивається у світовому тренді і в неї вигідно інвестувати».

Міністр інфраструктури Володимир Омелян також підкреслив, що зусилля Міністерства спрямовані на повне осучаснення портової сфери. Йдеться не тільки про цифрові технології, а й про концесію – визнаний світом спосіб зробити порти ефективним бізнесом для держави та партнерів. Тому Міністерство інфраструктури спільно з міжнародними партнерами працює над підготовкою концесійних проектів в українських портах.

«Концесія не призводить до ліквідації порту, як цим маніпулюють і вводять в оману людей, навпаки − вона призводить до ліквідації корупційних потоків і виводить порт на новий рівень розвитку і дає перспективу його працівникам. Ми запевняємо, що всі концесійні конкурси будуть прозорими та публічними», − заявив Володимир Омелян.

Зазначимо, що реалізація проекту E-PORT на базі ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» була розпочата за ініціативою Міністерства інфраструктури України ще наприкінці 2015 року. Впровадження інформаційної системи на підприємстві дозволило оптимізувати процеси, пов’язані з доставкою та відправкою вантажів в порту.

Раніше повідомлялося:

Під час круглого столу з міжнародною спільнотою представник держпідприємства “СК “Ольвія” презентував рішення “E-PORT”;

«Розумні рухи»: досвідом впровадження інноваційних технологій представники СК «Ольвія» ділилися на Міжнародному форумі

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Холеные бычки сидят и умный вид пытаются создать в костюмах стоимостью несколько зарплат раба-докера.

  2. я смотрю как в старые. добрые времена. за доблесный труд. рабочему человеку. почесна грамота и щира подяка.. а мерседессы не про вашу честь. достаточно подяки.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button