Общество

Нерозкритими залишились більше половини злочинів: про криміногенну ситуацію в Корабельному районі (ВІДЕО)

Показник розкриття у Корабельного відділу поліції – кращий по місту, але все ж таки за І півріччя 2018 року нерозкритими в районі залишились більше половини кримінальних злочинів.

Про стан криміногенної ситуації на території Корабельного району м. Миколаєва та про проведення роботи з попередження, розкриття та розслідування кримінальних правопорушень за підсумками І півріччя 2018 року доповідав 13 серпня на апаратній нараді, що проходила в адміністрації Корабельного району, начальник Корабельного відділу поліції ГУНП в Миколаївській області Віталій Маренчук.

Особливу увагу Віталій Миколайович приділив цифрам, які показують результативність роботи Корабельного відділу поліції за звітний період:

«Впродовж поточного року до Корабельного відділу поліції надійшло близько 7 934 заяви-повідомлення про вчинення кримінальних правопорушень та інші події. До єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості по 954 повідомленням громадян про вчинення кримінальних правопорушень.

За звітний період зареєстровано 577 (що є позитивною динамікою) кримінальних правопорушень без урахування закритих, що на 21% менше, ніж у минулому році. Тобто можна сказати, що кількість кримінальних проваджень зменшилась на 21% (близько двохсот).

Повідомлено про підозру по 231 кримінальному правопорушенню, що на 10% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Питома вага розкриття на період 6-ти місяців складала 40% (у минулому році за звітний період — 28,9%). Нерозкритими залишились 346 кримінальних впроваджень.

Бандиты в масках проникли в дом в Корабельном районе,
избили и ограбили семейную пару. Объявлен розыск

По видам. За цей період зареєстровано 4 тяжких тілесних ушкоджень, всі вони розкриті (минулий рік — одне скоєне). Також було зареєстровано 5 розбійних нападів, 4 з яких розкриті.

Пограбування в нас на 38% зменшилось, ніж на аналогічний період минулого року.

Шахрайство: зареєстровано 124 злочини, що на 11% менше, ніж за аналогічний період; розкрито 71 кримінальне провадження по шахрайствам — питома вага складає 57% (якщо брати по області — вона близько 20).

По шахрайствам я хотів би зупинитись, бо дійсно було проведено ряд роботи. Затримана група осіб, які займалися шахрайствами на OLX (наші жителі району купували якісь товари, оплачували, після чого цей товар до них не доходив). Також буквально в 6-му місяці була затримана особа, яка представлялась співробітником поліції вимагала з громадян гроші за начебто вирішення питання по суті. Там дійсно була зроблена колосальна робота, організатор знаходиться в місті Луганськ, до нього ми не змогли (ви розумієте, по яким причинам) дійти, а ці люди, які представлялися помічниками слідчого, брали ці гроші шляхом шахрайства, були затримані.

Серійного шахрая, який дурив мешканців Корабельного та інших
районів Миколаєва за схемою «Ваш син у поліції», затримано

Крадіжки: зареєстровано 235 крадіжок, що на 35% менше, ніж у минулому році.

Також було зареєстровано 9 кримінальних проваджень по незаконному обороту вогнепальної зброї (в минулому році їх було лише 6).

По розшуку злочинців: на звітний період було встановлено місцезнаходження 17-ти злочинців, які знаходилися в розшуку.

Також за звітній період складено 948 адміністративних протоколів, з них дільничними офіцерами — 761, ювенальною превенцією — 181».

Після доповіді до Віталія Маренчука звернувся заступник голови адміністрації Корабельного району Миколаївської міськади Валентин Красножон, якого цікавило питання щодо вакантних місць дільничних.

«Вакантних місць зараз нема. Але ви знаєте, що дільничних в нас всього 12 на сьогоднішній день (після реорганізації). Зараз я звернувся з листом до начальника ГУНП в Миколаївській області, він підтримав мою ініціативу, вже скеровано цей лист до нацполіції, оскільки на сьогоднішній день в мене по штату 15 оперативних співробітників карого розшуку, хоча до реорганізації їх було 23 – 24.

На теперішній час є розуміння, мені пообіцяли до кінця серпня ввести 5 посад, що стосуються кримінального блоку. Зараз повністю і слідство, і карний розшук, всі укомплектовані, але трохи зменшений був штат». — відповів Маренчук.

Голова районної адміністрації Олександр Цуканов зазначив, звертаючись до начальника Корабельного відділу поліції:

«Я хочу от себя лично и от лица администрации поблагодарить за вашу работу ваш отдел, потому что, как показывает сухая статистика, на 40% раскрываемость в наше время — это высокий показатель. Я знаю, что у вас самый лучший показатель по городу… Хочется пожелать одно: чтобы раскрываемость ваша росла, а количество преступлений только уменьшалось».

Віталій Маренчук підтвердив щодо статистики з розкриття злочинів:

«Да, по городу самое большее — мы – 40%, Заводский район – 32%. 28% — Центральный, и порядка 25% — Ингульский район».

Ярослава Шевчук

Нагадаємо, ми писали:

Кращі по Миколаєву: поліцією Корабельного відділу за 9 місяців 2017 року розкриті вбивства, більшість розбоїв та злочинів, пов’язаних з наркотиками;

Більше половини кримінальних злочинів залишились нерозкритими Корабельним відділом поліції за 9 місяців 2017 року;

«Быть работником полиции не означает быть им только в рабочее время», – участковый Корабельного райотдела (ВИДЕО)

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Можно смело сказать что 90% преступлений не раскрыты, плохо еще звонят жители Корабельного и сообщают приметы преступников, надо организовать посты и патрули из бабушек и дедушек, тогда дело наладится.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button