Культура

Етнографічний привіт з Лупарева: місцеві співають про "Жидівську кров" (ВІДЕО)

Миколаївський журналіст Олег Дорош-Гордій на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook оприлюднив відео з псальмою «Жидівська кров» у виконанні двох сестер Валентини Іванівни Журавель та Галини Семенівни Машиної, які мешкають у Лупарево.

Крім цього, він оприлюднив псальму «Ой да береза» у виконанні Тані Осінь.

«А ще в мене записано багато цікавостей», — додав журналіст.

https://www.facebook.com/100000859375034/videos/1918525331519427/

 

https://www.facebook.com/100000859375034/videos/1918527734852520/

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Приємно слухати як співають прості українськи люди рідною мовою. Та ще приємніше те, що наші пісні, від народу, співає молоде покоління, що на превеликий жаль є дуже рідко. Не можна забувати пісні дідів та прадідів, то є наше історія. Хочу звернути увагу чиновників від культури та ЗМІ на те, що у нас немає жодної радіо чи теле мережі яка б транслювала українські народні пісні. Замість цього весь час "крутять" російську попсу та шансон. А на ТБ єдина програма з народними українськими піснями є "Фольк-мюзік" на Першому каналі, решта каналів чомусь не бажає насти до народу наші прекрасні пісні. У той час, коли Україна захищає свій суверенитет від кремлядської нечисті, транслювати на 95% російські сучасні пісні, в основному шансон, то є зрадою і власників цих ЗМІ треба притягнути до відповідальності. Треба виховівати народ України в любові до своїх пісень, а не чужих.

  2. Одно горе в их песнях. А когда то Я участвовал в свадьбах и жудожественной самодеятельности. В тех селах было только веселье и радость.Рыбаки они особенные.

  3. песни. на нашем украинском языке. очень мелодичны и берущие за душу. их поют и в России. при чем сдесь политика? вы полностью обосрались со своим мвйданом. и тепеть ищете виноватых.

  4. Странное ты создание - речь о наших песня, народных украинских и то что есть агрессор в лице кремлевской своры, а ты суешь сюда майдан. У тебя что, фобия на майдан..? И вообще надо хоть немного думать головой - есть народ, а есть правительство страны, что далеко не одно и то же. Ты тут всех сравниваешь с майданом, а умные люди не станут этого делать, даже сравнивать кремлевскую свору с российским народом. То что там превозносят Путина, прилепив ему всенародную поддержку, такая же грязная ложь, как и то, что все украинцы за Порошенка. Так что успокойся и лучше послушай народные песни, хоть наши, хоть русские, хоть молдавские, это помогает. А правительство не вечно, поменяется.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button