Общество

Член ГО «Україна без тортур» розповіла мешканцям Корабельного району про знущання над людьми в пансіонатах країни

Яке воно, життя людей похилого віку, інвалідів, ізольованих від суспільства?

Про це розповіли жителям Корабельного району член ГО «Україна без тортур» Світлана Пашкевич спільно з головою організації інвалідів Корабельного району міста Миколаєва Тетяною Прокопенко.

В ході бесіди з пересічними громадянами були надані консультації з питань дотримання прав людей похилого віку, інвалідів, які перебувають у місцях несвободи, таких як геріатричних пансіонатах, психоневрологічних інтернатах, будинках-інтернатах для громадян похилого віку та інвалідів.

 

Спілкуючись с громадянами, Світлана Пашкевич зазначила:

«Ніхто не може бути застрахованим: в таких закладах може опинитися кожен з нас або за рішенням, або за вказівкою адміністративного, судового чи іншого органу, без права залишити їх з власної волі. Потрапляючи в заклади даного типу, люди є ізольованими, закриті у приміщеннях, віддалені від суспільства, є такі, котрі не мають близьких родичів, які можуть про них піклуватися, а тому потребують на особливу увагу, соціальний захист.

«Одним із найефективніших способів привернути увагу до проблем людей, які опинилися в ізольованих від суспільства місцях, є відкритість таких закладів для незалежного моніторингу громадськими організаціями», – коментує Світлана Пашкевич.

«Візити членів ГО разом з представниками Офісу Омбудсмана здійснюються без попередження і стають єдиним механізмом для зміни ситуації в геріатричних пансіонатах, психоневрологічних інтернатах, будинках-інтернатах для громадян похилого віку та інвалідів», — пояснила член ГО «Україна без тортур».

Також вона зазначила:

«Під час моніторингових візитів з представниками Офісу Уповноваженого ВРУ з прав людини ми нерідко спостерігали в деяких закладах замість захисту, опіки та поваги до людей похилого віку, інвалідів, байдужість персоналу, образи зі сторони того ж персоналу, зловживання майном підопічних, неналежне надання медичної допомоги і навіть виявляли факти побиття підопічних.

Тому саме здійснення моніторингу місць несвободи членами ГО «Україна без тортур» сприяє попередженню порушення прав людини в таких закладах».

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. А агтевысты почему не требует улучшения пребывания для ЛЮДЕЙ? Бешеные собаки важней?

  2. Ужас!!! Из городского бюджета на собак будет выделено 35 млн. гр.,для беспомощных людей денег нет, а зачем? ведь они не придут устраивать акции в администрации, требовать и кусаться.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button