Общество

"Це багатство - грудне вигодовування - знаходиться під загрозою", - лікар ЦПМСД у Корабельному районі

Влітку, щорічно з 1 серпня, проводиться щорічна акція «Тиждень грудного вигодовування». Дата проведення «Тижня» підтримки грудного вигодовування обрана невипадково, цього дня в 1990 році була прийнята Декларація про захист, заохочення та підтримку грудного вигодовування. Цю Декларацію підписали 32 країни і 10 агентств ЮНІСЕФ.

Годування грудьми – основа життя. Грудне вигодовування – це природне багатство. Це багатство, як і багато інших, знаходиться під загрозою з причин модернізації, урбанізації нашого життя. Грудне вигодовування – здоровий початок життя, як запорука та піклування про світ, в якому ми живемо, а також є ключовим аспектом в рамках програми харчування, продовольчої безпеки та подолання бідності.

Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує виключно грудне вигодовування протягом 6 місяців життя, при чому воно повинно початися вже протягом години після народження дитини і бути «на вимогу» дитини. Пляшок або пустушок слід уникати.

Грудне молоко – ідеальне харчування для новонароджених та немовлят, дає всі поживні речовини, які необхідні для здорового розвитку, містить всі необхідні антитіла, які захищають немовлят від поширених дитячих хвороб, приносить користь не тільки дітям, але й матерям: знижує ризик раку молочної залози та яєчників, розвитку діабету ІІ типу та післяпологової депресії. Грудне вигодовування є природним методом контролю від небажаної вагітності, сприяє здоров’ю мами і дитини.

Грудне вигодовування – надійне підгрунтя для гармонійного розвитку дітей та міцного здоров’я у майбутньому.

Для задоволення потреб дитини у віці 6 місяців слід вводити овочеві та фруктові пюре на додаток до грудного вигодовування:

  • під час введення прикорму не слід зменшувати кількість грудного молока;
  • їжу варто давати у чашці чи ложці, а не у пляшечці;
  • їжа повинна бути чистою і безпечною;
  • дитині потрібен якийсь час, щоб навчитися їсти тверду їжу.

На початку важливого шляху грудного вигодовування свого немовляти жінка може стикатися з труднощами. Медичні працівники завжди допоможуть матері в заохоченні її до годування грудьми.

Бажаємо дітям бути здоровими, а матерям бути щасливими та радіти своїм діткам!

Заступник головного лікаря ЦПМСД №7
з охорони дитинства та материнства А.Г. Долгова

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button