Блоги

Активісти запобігли забудові зеленої зони дитячого містечка «Казка». Мерія Сєнкевича - на антинародній стороні?

13.06.18 р. активісти-майданівці, націоналісти не дали розпочати будівельні роботи, споруджувати огорожу на зеленій зоні у дитячого містечка «Казка». Розповім, що сам побачив, почув від забудовників, представників влади. З точки зору нормативної бази. Мерія Сєнкевича знов, схоже, «відмазує» забудовника.

У «незабутньому» 2007 році, при співочому мерстві Чайки, величезних фракціях у міській раді ПР та КПУ, був мабуть апогей зухвалого дерибану землі міста з порушення усіх норм, правил та просто здорового глузду. Всупереч законодавства мером з депутатами, гектарами роздавалися території: ліс «Маяк» (взагалі місту не належав), зелена зона та береги мікрорайону «Леваневців» (теж місту не належали) тощо…. От і екс-депутату від КПУ Боровічу були продані підземні туалети у дитячого містечка «Казка», що розташовуються серед дерев з газонами, поруч перетину вул. Чкалова та Лягина. У 2013 році міськрада відводить у оренду фгуранту ще сотні квадратних метрів навколо цієї санітарної точки. Врешті загальна площа склала 1297 кв. м.. Хоча термін дії цієї оренди повинен закінчитися у липні цього року, раптом було вирішено огородити територію, де, як заявлено, заплановано будівництво чергового 4-х поверхового бізнес центру. І начебто дозвільні документи є – містобудівні умови та декларація на початок будівництва, що ґрунтується на них. Тільки от термін дії їх сплив у 2015-2016 роках, бо якщо будівельні роботи не ведуться то дійсні таки документи 3 роки.

Щодо Генерального плану та Схеми зонування території міста Миколаєва будівництво бізнес-центру надсумнівне.

Нагадаємо, що розмежування територій різного призначення, що відокремлюються вулицями відбувається по осевій лінії цих вулиць.

Сквер з туалетами де передбачається будівництво та вулиця Чкалова з твердим покриттям:

Якщо накласти на Генеральний план, то будівництво бізнес центру накладається на територію зелених насаджень загального користування, що обмежена осьовими лініями вулиць Чкалова, Декабристів, Дунаєва та провулком між «Казкою» та Обласним палацем культури:

Якщо накласти на Схему зонування, то будівництво накладається на територію обізначену, як «Р-5» (рекреаційно – розважальна зона), що також обмежена осьовими лініями вулиць Чкалова, Декабристів, Дунаєва та провулком між «Казкою» та Обласним палацем культури:

Забудовник сам підтверджує, що будівництво планується на зеленій зоні, бо надав довідку 2010 року від міського виконавчого комітету (підписано Корчаговим) на знесення 830 кв. м. газону, 55-річного дерева Айланту та перенесення каштану з товщиною стовбуру 7 см.. Доречи. Довідка була складена 8 років назад (термін довідки вийшов), дерева сильно виросли, стовбури стали товстіше, відновлювана вартість підвищилася. Дерево на перенесення, за розмірами стало таке, що унеможливлює його пересадку, а гарантовано призведе до загибелі. Хоча реальні дозвільні документи на знесення зелених насаджень (акту обстеження, того ж ордеру на знесення від виконкому, що доречи теж мають обмежений термін дії, підтвердження сплати відновлюваної вартості зелених насаджень, а вона може складати десятки тисяч гривень) тощо, надано не було:

І знов Миколаївська мерія у гучній, скандальній ситуації дещо намагається «відмазати» забудовника? Так в листі, якого підписано Головним архітектором Цимбалом А.А., всупереч цілком очевидному (кожен може подивитися ГенПлан та План зонування), територія де планується будівництво відноситься до житлової території та ділової зони????? Отаке!!!! Дивись на фото та не вір своїм очам, а словам «суперчесних чиновників»????:

Ідеолог українського націоналізму Ярослав Стецько: «Наша революція – всенародна, йдемо з народом, який тісно поєднує справу соціяльного визволення із національною незалежністю».

Голова ГО «Комунальна самооборона» Дерев’янко Ігор

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button