Общество

"Особистого" лікаря можна обрати і в приватних клініках - держава оплатить лікування", - міністр охорони здоров'я Супрун

Українці можуть укласти свій договір не лише з лікарем, який працює в державному медичному закладі, а і в приватних клініках (але поки що далеко не у всіх містах).

Про це написала виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун в Facebook:

Чи ви знали, що можете обрати свого лікаря в приватних клініках? :)

Таку можливість ми закладали від самого початку трансформації системи охорони здоров’я і нарешті можемо оголосити офіційно: у рамках першої хвилі НСЗУ уклала договори з 12-ма приватними клініками та лікарями ФОПами з різних регіонів України!

Це означає, що кожен може обрати там свого лікаря так само, як у комунальній амбулаторії чи поліклініці, та лікуватися безоплатно.

Завдяки трансформації системи охорони здоров’я держава вперше починає спрямовувати фінансування і до приватних медзакладів. Це приклад роботи принципу “гроші за пацієнтом”, коли держава дає можливість пацієнту обирати, де лікуватися, та оплачує його вибір.

12 приватних клінік та лікарів-ФОП, з якими укладено договори, отримуватимуть фінансування за такими ж тарифами, як і комунальні амбулаторії і поліклініки.

Всі пацієнти, які підписали там декларації з лікарями, отримуватимуть послуги первинної медичної допомоги безоплатно, адже за них заплатить Національна служба здоров’я.

Список цих клінік та лікарів-ФОПів можна подивитися на сайті МОЗ України: (https://goo.gl/xcfbdZ)

Це лікарні в обласних центрах, невеликих містах та навіть одному селі.

Декларацію можна підписати з сімейним лікарем, терапевтом або педіатром у приватних клініках Києва, Харкова, Житомира та Дніпра.

Серед невеликих міст — Нова Каховка (Херсонська обл.), Кролевець (Сумська обл.), Мирноград (Донецька обл.), Світловодськ (Кіровоградська обл.), Христинівка (Черкаська обл.), Бершадь (Вінницька обл.).

І також у селі Слобідка Львівської області.

Незалежно від того, чи ви оберете лікаря у приватному, чи комунальному медзакладі, ви можете отримувати однаковий безоплатний спектр послуг (детальніше тут: https://goo.gl/PKnRqE). Вимоги і до комунальних, і до приватних медзакладів також однакові — всі мають відповідати стандартам НСЗУ щодо ліцензій, спеціалістів, оснащення та надання сервісу і послуг.

Обирайте своїх лікарів та вірте у зміни!»

Нагадаємо, ми писали:
Как николаевцам выбрать врача: пошаговая инструкция (ВИДЕО)

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Такая херня эта реформа!!! Недавно заболел, позвонил в регистратуру чтоб записаться, а мне говорят мол очередь на пару месяцев вперед...только со скандалом сказали "ну приходите может вас пропустят"

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button