Общество

10 днів відпрацьовували взяття під охорону Корабельної та Вітовської райадміністрацій під час навчань територіальної оборони

На Миколаївщині завершилися навчання територіальної оборони.

У п’ятницю, 15 червня, відбулись урочистості з нагоди завершення навчальних зборів особового складу окремого стрілецького батальйону територіальної оборони Миколаївської області. У ході навчань проведено десятиденні збори особового складу 11-го окремого батальйона тероборони у кількості 460 осіб. При цьому, 140 резервістів були призвані вперше та прийняли присягу народу України.

Резервістів привітав перший заступник голови Миколаївської ОДА, відзначивши важливість подібних навчань та їх всебічну підтримку з боку обласної влади:

«Ми з вами живемо в тяжкі часи, коли наша країна зазнала підступної збройної агресії з боку Російської Федерації. І на жаль, по сьогоднішній день наші хлопці на сході України віддають свої життя за те, щоб Україна була вільною та незалежною та щоб ми з вами тут на мирній території не бачили тих жахів війни, які бачать наші співвітчизники на тимчасово окупованих територіях та на лінії розмежування.

Але війна не обмежується лише лінією фронту. Саме тому ми з вами проводимо навчання територіальної оборони. Все це розумієте ви, все це розуміє військове командування, яке організувало ці навчання і все це розуміємо ми, як облдержадміністрація… За підтримки депутатів обласної ради ми розробили цільову обласну Програму територіальної оборони, і в 2018 році на виконання цієї програми виділили 1 млн грн».

Заступник голови облдержадміністрації відзначив, що частина цих коштів пішла на організацію цих навчань, частина піде на організацію наступних, а також на закупівлю необхідного спорядження.

«Я впевнений, що ми з вами спільними зусиллями зробимо все для того, щоб не допустити ворога на територію Миколаївської області», — сказав він.

Військовий комісар Миколаївської обласного військового комісаріату відзначив, що навчання пройшли без порушень військової дисципліни та без травмувань.

Зазначимо, що у ході навчань були проведені практичні стрільби, заняття з тактичної та медичної підготовки, бойового злагодження та виконання завдань тероборони з виїздом на полігон 79-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Також протягом 10-ти днів відпрацьовано такі практичні завдання як взяття під охорону Вітовської та Корабельної районних державних адміністрацій, встановлення блокпостів на автошляхах (Баштанське кільце), — повідомили в Миколаївському ОВК.

Нагадаємо, ми писали:
Учения отряда территориальной обороны проходят
в Корабельном районе г. Николаева (ФОТО)

Особовий склад окремого стрілецького батальйону відзначено грамотами та подяками  Миколаївської обласної державної адміністрації, Миколаївської обласної та міської рад.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button