Культура

«Йо-хо-хо та пляшка мінералки!» - в дитячому таборі в Корабельному районі малеча шукала піратські скарби

Літній дитячий табір «Зоряний шанс», що працює на базі Дитячого Центру позашкільної роботи Корабельного району міста Миколаєва, підготував для малечі цікаву розважальну програму, яка пронизана романтикою кораблів та океанів, кругосвітніх подорожей та вірної дружби.

Про це йдеться у листі керівника літературного гуртка «Альтанка» Ніни Миколаївни Паламарчук, який отримала редакція «Корабелів.Інфо»:

«7 червня відмічено в календарі черепом та кістками – не тому, що небезпечно, а тому, що присвячено пошукам скарбів. Пірати тут – не кровожерливі та жадібні, а сильні та сміливі, відважні та щиросердні. Вихованці табору разом з вихователями та вожатими під керівництвом доньки Джека Горобця (в звичайному світі – організатор дозвілля І.В.Хрипко) з самого ранку опинились на борту величезного піратського судна».

Перед малюками постали нелегкі завдання: виконати вправи на швидкість, спритність, уважність та розум, щоб довести, що вони не маленькі молюски, а вправні мореплавці, достойні звання пірата. Конкурси та танці, естафети та вікторини – все допомагало хлопцям та дівчаткам розвиватись та навчатись у грі.

«Літо минає з користю, дарує хвилини, що не забудуться. Час до обіду пролетів зі швидкістю Чорної Перлини, діти з радістю гралися у велику дружну піратську спільноту. Три загони заздалегідь підготувались – костюми та елементи піратського побуту, веселий настрій та готовність до пригод. А пригод будо вдосталь! Після вранішньої ігрової розвивальної програми «Зоряний Шанс» просто вирував від активних малюків: вихованці оглядали доступні місця на собі та всіх присутніх дорослих, включно з директором Дитячого Центру Т.Г.Турчак, у пошуках Чорної Мітки», — пише автор листа.

Уважність та швидкість, уміння працювати в команді – все це знадобилося дітям і в другій половині дня, щоб вирушити на пошуки скарбів. Квест, в якому потрібно було пройти десять станцій, саме мав вивести юних піратів до бажаного скарбу. На кожній станції діти розгадували головоломки та ребуси, проходили лабіринти, складали слова та пазли.

Працівники табору впевнені, що справжнім скарбом є радість дитини, уміння, які вона отримає під час спільної діяльності, навіть не помічаючи, що у веселій грі насправді – навчається.

«Скарби – це дружба та доброта, це чесність та відвага. Коли тобі не більше десяти років, будинок легко перетворюється на корабель, знайомі вихователі та педагоги – на твоїх відважних капітанів, та й ти сам – юний капітан свого власного судна. Куди в великому майбутньому закинуть тебе хвилі океану життя? Попутного вітру та глибокої води вам, юні мореплавці! Нехай в майбутньому вам так само легко буде знайти всі скарби вашого життя», — пише автор листа.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button