ОбществоПроисшествия

Рибалки-браконьєри орудують поблизу Руської коси, села Галіцинове та в Миколаєві

Миколаївський поліцейський підрозділ на воді продовжує боротися з браконьєрами

У рамках оперативно-профілактичного відпрацювання «Нерест» поліцейські групи підтримки публічного порядку на воді ГУНП в Миколаївській області спільно з рибоохоронною інспекцією продовжують відпрацювання водного басейну річки Південний Буг.

Протягом декількох днів відпрацьовуючи акваторію Бугського лиману поліцейські на воді запобігли незаконному вилову риби та вилучили знаряддя лову.

Поблизу с. Галіцинове Вітовського району правоохоронці викрили 54-х та 56-ріного чоловіків, які забороненим знаряддям, а саме лісковими сітками, виловлювали рибу. На обох порушників склали адміністративні протоколи за ч.4 ст.85КУпАП «Порушення правил використання об’єктів тваринного світу», шість знарядь вилову та один плавзасіб були вилучені рибоохоронною інспекцією.

Цього ж дня, в ході подальшого відпрацювання, у цій же акваторії були вилучені шість сіток по 50м кожна, власника яких не було встановлено, але складено акт виявлення та вилучення майна.

В районі коси поблизу мікрорайон Намив в поле зору правоохоронців потрапив човен, який був без розпізнавальних знаків. Правоохоронцям 56-річний рибалка представився співробітником одного із промислових господарств, але на прохання пред’явити документи, відмовився та й на риболовних снастях були відсутні будь які маркування  промислового вилову. На рибалку складено адміністративний протокол та вилучено п’ять сіток по 250метрів.

Також поліцейські на воді та співробітники рибоохоронної інспекції вилучили сітки загальною довжиною 1500м та рибу в районі Руської коси, власників яких наразі не встановлено.

Шановні громадяни!

Звертаємо вашу увагу, що вилов риби у річках України регулюється Правилами любительського і спортивного рибальства.  Припинення браконьєрського вилову риби і раків та затримання порушників правил рибальства, які через свої протиправні дії наносять істотну шкоду державі, наша спільна справа.

Про порушення можна повідомити за телефонами безкоштовної «гарячої лінії» Державного агентства рибного господарства – (0800) 50-52-50 або 102.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

Держрибагенство нагадує:

«На Миколаївщині триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. В цей час любительське рибальство дозволено лише спінінгом та однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком. Крім того, виключно з берега та у спеціально визначених місцях.

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один екземпляр судака становить 510 грн., тарані – 85 грн. та пузанка –170 грн.

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. При желании можно увеличить количество отловленных браконьеров. Как минимум выделить деньги на один беспилотник и контролировать огромную часть акватории!

  2. При желании нужно ТОПИТЬ отловленных браконьеров тогда и ловить рыбку сетями меньше желающих будет! А потом кричят это почему рыбы в реке нет это ж...НГЗ виноват во всем!

  3. А если прочесать с вечера и до утра возле всех причалов!!! Особенно с вечера пятницы. Можно представить какое количество грузовиков надо для вывоза все этих сеток итд!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button