Общество

"Кращі не лише по місту, а й по області": нагороджено працівницю служби «по справах дітей» Корабельного району (ВІДЕО)

4 червня 2018 р., під час апаратного засідання в адміністрації Корабельного району, почесною грамотою нагородили завідувачку сектору захисту прав, свобод та законних інтересів дітей служби у справах дітей адміністрації Корабельного району Лілію Таворську: за відповідальне ставлення до обраної справи, за милосердя і добру роботу, за вагомий внесок у вирішенні проблем захисту прав і законних інтересів дітей та з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей.

Відзнака надійшла з Миколаївської обласної державної адміністрації.

Після нагородження голова адміністрації Корабельного району Олександр Цуканов зазначив, що служба по справам дітей Корабельного району, згідно відомих йому даних, є однією з кращих не лише по місту Миколаєву, а й по всій області:

«Я хочу также добавить, что служба «по справах дітей» Корабельного района — одна из лучших  не только в городе, но и в области. Показатели работы этой службы относятся к тому, что детки, которые волей судьбы оказываются без родительской опеки, больше всего устраиваются не в детские дома, а в семьи».

До речі, до Дня захисту дітей служба у справах дітей адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради звітувала про свою цьогорічну роботу:

«За поданням служби у справах дітей та сприянням адміністрації Корабельного району надана допомога «Червоного хреста» 3 сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах, а саме набори продуктів харчування.

За поточний 2018 рік службою, з метою соціального захисту дітей, забезпечення їх прав, свобод, попередження нещасних випадків, профілактики дитячої бездоглядності та правопорушень серед дітей, проведено 15 профілактичних рейдів «Діти вулиці», в ході яких відвідані 43 родини, в яких проживають діти. З усіма законними представниками проведені профілактичні бесіди про недопустимість неналежного виконання батьківських обов’язків та жорстокого поводження з дітьми.

Всього в 2018 році виявлено та поставлено на профілактичний облік 7 дітей, які потребують захисту держави.

З метою попередження дитячої бездоглядності та соціального сирітства, за клопотанням служби у справах дітей, 6 дітей вміщені до комунального закладу «Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Миколаївської обласної ради. Батькам наданий термін для усунення всіх негараздів.

Виявлено та поставлено на первинний облік служби 9 дітей, які залишилися без батьківського піклування. Надано 13 статусів дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

З числа статусних дітей: 7 влаштовано під опіку, до дитячого будинку сімейного типу 2 діток, усиновлені громадянами України – 1 дівчинка, США – 2 хлопчики.

Проведено перевірки стану виховної роботи у 8 навчальних закладах району з питань профілактики бездоглядності та безпритульності серед неповнолітніх, виховної роботи з дітьми.

З метою захисту інтересів та прав дітей, службою відвідано 60 судових засідань».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button