Общество

"Зоряний шанс": залишити гаджети і відпочивати на канікулах у реальному світі мають змогу діти в Корабельному районі

Літо прекрасних несподіванок розпочалося в Дитячому Центрі позашкільної роботи Корабельного району саме у Міжнародний день захисту дітей, 1 червня. Веселим, дзвінким та щирим на дитячі посмішки, сміх, розваги, ігри видалося це свято. Діти, які відпочивають у таборі з денним перебуванням дітей «Зоряний шанс», що зараз працює у ДЦ, та вихованці таборів закладів загальної середньої освіти Корабельного району зібралися у великій актовій залі та потрапили до яскравого світу його господарів.

Саме вони, здобувачі освіти різних гуртків ДЦ, підготували для гостей яскраву концертно-розважальну програму. Його основним девізом став заклик залишити гаджети і захоплено відпочивати під час літніх канікул у реальному світі, де є мама і тато, друзів багато, де можна засмагати під сонцем, їсти досхочу морозива, пірнати бомбочкою прямо у самісіньке море та відпочивати разом із Дитячим Центром позашкільної роботи Корабельного району.

А щоб відпочинок був різноманітним, особливі гості підготували дітям подарунки! В свій час вони також були дітьми. Але тепер – відповідальні особи, то їх думки якраз про те, як зробити життя хлопчиків і дівчаток Корабельного району якісним, глибоким та змістовним. Тож і цього разу, завітавши до позашкільного закладу, Олександр Цуканов (голова Адміністрації Корабельного району м. Миколаєва) та Ірина Богдан (зав. відділом з гуманітарних питань районної адміністрації) презентували дітям ігри, м’ячі, спортивний інвентар та морозиво.

За ними на сцену піднялася директор Дитячого Центру Тетяна Турчак. У неї теж важлива місія. Їй належало привітати цьогорічних випускників «Зразкового художнього колективу» духового оркестру (керівники- Л.І. Снопков, С.Д. Денькович), «Народного художнього колективу» вокального об’єднання «Відлуння» (керівники — Антоніна Шевченко, Адріана Шевченко), гуртка літературної творчості «Альтанка» (кер. — Н.М. Паламарчук), гуртка декоративно-ужиткового мистецтва «Родзинка» (кер. — А. М. Івашкіна).

— Та ціль, яку ви перед собою ставите, хай буде для вас досяжною, — побажала Тетяна Григорівна дітям, що вдало поєднали навчання в шкільному та позашкільному закладах.

І свято продовжувало вирувати. Пісні про те, що «…не варто втрачати дитинство за гаджетами, а діти – це квіти, то нехай ними квітує Україна», завзято виконали юні співаки творчого «Народного художнього колективу» вокального об’єднання «Відлуння». Танцювальним флешмобом захватив присутніх колектив сучасного естрадного танцю «Денс-шоп». Добре сприйняли діти і виступ Нікіти Поліша (соліста «Відлуння) з піснею «Вечность». Та справжньою родзинкою концерту став виступ Поліни Будник – випускниці колективу декоративно-ужиткового мистецтва «Родзинка».

— Вона оволоділа не тільки основами прикладного мистецтва, а ще й читанням репу, чим остаточно спростувала легенду, нібито вихованці гуртків декоративно-ужиткового напряму не розмовляють, а лише малюють та виготовляють гарні речі, — наголосила одна з ведучих свята І. В. Хрипко.

Сподобались дітям і моторні ігри, що влучно доповнили програму. Вони безпомилково вгадали літні витівки, йшли чарівною стежкою, пританцьовували. Тобто усім стало зрозуміло, що літо, гарне, повне прекрасних несподіванок, розпочалося, і перші його дивовижні миттєвості подарували їм вихованці та керівники гуртків Дитячого Центру позашкільної роботи Корабельного району саме у Міжнародний день захисту дітей.

За матеріалами Марії Полупанової, керівника гуртка
«Школа журналістики» ДЦ позашкільної роботи Корабельного району

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button