Экономика

"Замовлення для «Зорі» ми відновимо", - Порошенко доручив скасувати скорочення штату працівників на підприємстві

Виконуючи доручення Президента України Петра Порошенка, генеральний директор державного підприємства НВКГ «Зоря»-«Машпроект» Костянтин Картошкін скасував наказ по підприємству №90-01-ОС від 12 квітня «Про впорядкування чисельності персоналу», яким передбачалося скорочення кількості працівників.

Попередній наказ було скасовано новим наказом по підприємству від 24 травня, про що генеральний директор ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект» повідомив офіційним листом на ім’я голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олексія Савченка.

Нагадаємо, що 23 травня Президент України Петро Порошенко, під час перебування з робочим візитом у Миколаєві, поспілкувався з працівником державного підприємства НВКГ «Зоря»-«Машпроект». Робітник поскаржився на заплановані масові скорочення штату працівників підприємства. В свою чергу, Президент дав відповідне доручення – розглянути можливість уникнення звільнень.

Окрім того, Президент України висловив упевненість, що найближчим часом буде відновлено обсяг замовлень для підприємства, тому, на його думку, зараз не можна допустити звільнення працівників. Петро Порошенко рекомендував директору ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект» Костянтину Картошкіну звернутися до керівництва держконцерну «Укроборонпром» з тим, щоб віднайти можливості для фінансової підтримки підприємства.

«Я знаю про непросту ситуацію на підприємстві в зв’язку з втратою російських ринків, це нікому не треба пояснювати. Поставка турбін для військово-морського флоту Російської Федерації була правильно заборонена моїм рішенням і рішенням РНБО. Після цього була складна ситуація з виходом на ринки третіх країн, але ви дуже добре попрацювали в Індії та інших країнах. Моя позиція: зараз все виробництво України зі свічкою або з ліхтарями шукає працівників. Якщо їх зараз звільнити — ви їх потім не знайдете. Я впевнений, що за рік – півтора замовлення для «Зорі» ми відновимо. Я не маю жодних сумнівів у цьому. Ми повинні зберегти трудовий колектив, тому що «Зоря» — це перлина машинобудування України, і розкидатися ні виробничими потужностями, ні трудовим колективом ніяк не можна», — звернувся до директора підприємства після спілкування з робочим Петро Порошенко.

Президент України доручив голові Миколаївської облдержадміністрації Олексію Савченку і меру міста Миколаєва Олександру Сєнкевичу, які також були присутні при розмові, щоб зі свого боку вони також вивчили варіанти можливої підтримки ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект», яке є містоутворюючим підприємством і досить великим платником податків.

Про це повідомила Миколаївська обласна державна адміністрація.

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Ну что, кастрюли, три раза СУГС? З це стояв майдан, клоуны гиднюковские? Расскажите теперь, чем людям семьи кормить, обезьяны смериковые.

    1. Пошел к себе в мокшу болотную ватоцифал путиноидный, брагопожиратель лапотный и зловонная отрыжка русскава мира.

  2. я не робот.. такое писать нельзя. можно писать как шурик. ляшко. коля. и тп. они пожалуются Беловым. и тебя забанят....

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button