Общество

"Козацькому роду нема переводу": в Корабельному відбулися районні змагання з військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

18 травня на території міського палацу культури «Корабельний» відбувся районний етап змагань Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), організаторами якого у Корабельному районі виступила громадська організація «Територіальна козацька громада м. Миколаєва» (отаман — Сергій Параскун).

Цей захід об’єднав вишкільників миколаївських загальноосвітніх шкіл №47, №49, №1 ім.Ольжича та представників козацької громади «Каховська Січ» (м. Каховка Херсонської області), — йдеться у листі заступника директора з культурно-масової діяльності ММПК «Корабельний» Максима Коровая, що надійшов на пошту редакції «Корабелов.Инфо».

Як зазначено в типових правилах та умовах проведення змагань і конкурсів, головною метою їх проведення є перевірка рівня знань, умінь і навичок, набутих учасниками в процесі занять за програмами гуртків «Джура» та інших гуртків козацько-лицарського виховання.

Ця гра є системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання учнівської молоді, спортивно-оздоровчої роботи, прогресивною формою учнівського самоврядування, важливим засобом формування національно-патріотичної свідомості.

«Учасники районного етапу змагань були поділені на рої. Усього таких формувань було шість, по три від миколаївців та каховчан. Члени роїв демонстрували свої вміння та майстерність у козацькому бойовому мистецтві, доводячи  та реалізовуючи основні принципи і засоби індивідуального ведення бою та особливості фізичного, психологічного та духовно-етичного вишколу козаків», — йдеться у листі.

Головними суддями змагань були Сергій  Параскун і Віктор Сергєєв, представник департаменту молоді та туризму Каховського району.

Як і в козацькі часи, коли перед боєм військо готувалося до битви під звуки тулумбасів та литавр, так і в сьогоденні, щоб налаштувати молодих козачат на потрібний лад, перед шановною публікою виступили Вікторія Тернова та Георгій Овсянніков, солісти студії естрадного вокалу «Звезда» (керівник Світлана Овсяннікова) ММПК  «Корабельний». У їх виконанні прозвучали пісні, автором музики до яких є Тетяна Ярова, заслужений діяч мистецтв України, кавалер орденів княгині Ольги та Берегиня України, член Спілки композиторів України.

По завершенню змагань суддівська колегія, підсумувавши загальну кількість набраних балів,  визначила абсолютного переможця. Ним стала команда учнів Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. О. Ольжича  (керівник команди — Віктор Стороженко).

Після церемонії нагородження грамотами, подяками усі зробили спільне фото на згадку.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button