Общество

"Ніхао!" Для школярів Корабельного району хочуть ввести вивчення китайської мови

Скільки разів ми застосовуємо фразу «це для мене китайська грамота», коли не знаємо чогось, тобто коли дуже далекі від певних речей, а також «ієрогліфи китайські», коли не розуміємо написаного. Уявіть: можливо, вже зовсім скоро школярам з Корабельного району міста Миколаєва не знадобляться подібні вислови, адже китайська мова стане для них доступною та зрозумілою.

У Миколаївській загальноосвітній школі № 1 імені Олега Ольжича впроваджується українсько-китайське партнерство «Китайській мові в Першій школі бути»!

12 травня в ЗОШ № 1 відбулася зустріч її директора Миколи Матіюка та Дінь Сінь, співдиректора інституту Конфуція в м. Одесі, Тань Уцзюнь, журналіста китайської газети «Женьмінь Жибао», Тетяни Калініченко, головного спеціаліста управління освіти Миколаївської міскради, Юрія Підвишенського, голови громадської ради при Миколаївській ОДА.

На зустрічі обговорювалися питання щодо введення китайської мови для учнів 2 — 10 класів з 2018-2019 навчального року. Таку ініціативу батьків та учнів (а їх аж 212!) підтримала дирекція школи, налагодивши тісний контакт з Інститутом Конфуція в м. Одесі.

Звісно, питання введення китайської відкрито через відсутність фінансування з боку держави, але ведеться розмова щодо включення китайської до варіативної складової навчального плану, — повідомляє прес-центр Миколаївської школи №1.

Пан Дінь Сінь активно долучився до співпраці, за результатами якої 22 травня відбулася презентаційна зустріч китайських представників із дітьми та батьками в актовій залі школи №1.

«На першу зустріч завітали батьки та діти Ольжичевої родини. Чудовий педагог Чжоу Цзязя розпочала свій урок з історії та культури свого народу. Діти з захопленням, і цікавістю в очах, слухали гостей, переглядали відеоролики про столицю та визначні місця Китаю. Ставили питання та отримували на них відповіді з чарівними подарунками!

Учні Першої школи вивчають дві іноземні мови, але настільки були зацікавлені новою мовою, що й не помітили, як почали вітатися китайською. Всі присутні, з захопленням, повторювали цікаві, незвичні, звуки за педагогом. Дітям було дуже весело і цікаво, бо це нова і незвична для них мова. Багато сміху було у залі, адже почуто безліч смішних слів. Діти, з великою зацікавленістю, вивчали нові звуки та відтворювали їх у пісні, всі співали китайською мовою. З легкістю вивчили слова привітання і прощання, які використовували у спілкуванні з китайськими педагогами!

Ну, і на завершення уроку – каліграфія! Китайські ієрогліфи! Діти та батьки писали, пензликом і чорнилом, власні імена китайськими ієрогліфами. Шум, гамір, задоволені обличчя дітей, обмін враженнями… це було неймовірно!», — написала про захід Тетяна Філіппова, учитель початкових класів МЗОШ №1 імені Олега Ольжича.

Читайте новини першими

Связанные статьи

7 комментариев

  1. Ну и нафига ,международный язык англ, ибо не все могут изучить, а тут еще и такое, бред, китайцы тоже англ знают, так зачем усложнять

    1. Недалёкий человек расписывается в собственном невежестве.

      Первая экономика мира это Китай, так почему бы не получить себе, как личности, как человеку, преимущество и не говорить на удобном для китайцев языке?

      Язык очень сложный, тональный, письмо ещё сложнее, работы ученикам будет очень много, но в дальнейшем это окупится с лихвой, на белых людей в работе и преподавании в Китае сейчас настоящий бум и платят очень неплохо.

      1. ....платят неплохо, но только не в школе у Колюни.

        Однозначно свою задницу в Китай свозить планирует. ИМХО.

  2. Эти салоеды в курсе, что в Китае правящая партия - коммунистическая, а в Украине комми вне закона?

    1. Ну вот ты, шарик, гавкнул на ветер и что дальше. Что ты хотел этим высером подчеркнуть? С твоим скулежом тебя не в одну "партию" не примут, разве что в психушку попадешь, в "партию" "русских патриотов".

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button