Общество

Зазнали протиправних дій з боку поліцейських? Звертайтеся до прокуратури!

 

Нагадаємо: 10 травня в Миколаєві, на перетині проспекту Центрального та вулиці Лягіна, прокуратурою Миколаївської області, управлінням внутрішньої безпеки Нацполіціі в області та Слідчим управлінням Нацполіції в Миколаївській області при отриманні неправомірної вигоди у розмірі 10 тисяч гривень затримано старшого лейтенанта управління патрульної поліції області.

Патрульний вимагав грошові кошти від місцевого жителя за не притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Також поліцейський забрав у нього паспорт громадянина України, пообіцявши віддати,  коли той заплатить гроші.

Факт вимагання хабара був задокументований правоохоронцями. При передачі неправомірної вигоди офіцер поліції був затриманий на “гарячому” у порядку ст. 208 КПК України.

За даним фактом розпочато кримінальне  провадження за ч. 3 ст. 368 КК України  (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням). Проводяться першочергові слідчі дії.

Перевіряється причетність поліцейського і до інших епізодів, тож громадян, які зазнали протиправних дій, просять звертатись до органу досудового розслідування.

Читайте також:
Отдали под суд налоговиков, которых задержали
на взятке от предпринимателя на пляже “Чайка”

Водночас нагадуємо: якщо у Вас вимагають хабарі або Ви стали свідком хабарницьких дій, Вам необхідно звернутися до правоохоронних органів, щоб ці дії були зупинені: 

(0512) 37-46-34,  (067) 519-84-45 — чергова частина прокуратури Миколаївської області;

(0512) 531-214, (073) 44-33-195 — гаряча лінія Управління внутрішньої безпеки в Миколаївській області;

(0512) 49-03-22 — гаряча лінія СБУ в Миколаївській області.

Не замовчуйте вимагання неправомірної вигоди та співпрацюйте з правоохоронними органами.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button