Блоги

Репортаж з місця події. Те, як це почуватися ніби риба в воді?

Двадцять шостого – двадцять восьмого квітня в Миколаєві проходив Міжнародний конкурс шкільних медіа. В ньому брали участь майбутні журналісти зі всієї України. Але я — лише двадцять сьомого квітня, тому розповім вам найцікавіше, що мені довелося побачити.

О дев’ятій у всіх юнкорів України в тому числі і у мене відбулася зустріч з Мариною Савченко – радником голови Миколаївської обласної ради з питань молоді, Артемом, Біденко – Державним секретарем Міністерства політики України, Глібом Головченко – секретарем Національної спілки журналістів України, Президентом Міжнародного конкурсу шкільних медіа, Заслуженим журналістом України. Зустріч проходила в Миколаївській облдержадміністрації.

Коли всі зайшли в сесійну залу, то побачили велику трибуну і довгий стіл навпроти яких стояло неймовірно багато крісел. Біля кожного крісла — стіл, вмонтований у спинку попереднього сидіння. Перед зустріччю всі групи юнкорів мали час на фотографування. Ну і ми, здобувачі освіти гуртка «Школа журналістики» марно час не витрачали, тому також досхочу фотографувалися. І вже через двадцять хвилин за стіл перед нами сідають Марина Савченко, Артем Біденко і Гліб Головченко і коротко розповідають про себе.

А біля двох мікрофонів, які поставили для бажаючих задати питання, вже збирається черга дітей з власними запитаннями. Кожне питання добре сформульоване, а відповідь — гарна. Кращі запитання відзначенні подарунками. І саме в цей момент я відчула себе ніби риба в воді. Мені було цікаво слухати, як юні журналісти запитують і як їм відповідають досвідчені фахівці. Поставила запитання і наша Софія Циганко. І ось наша зустріч добігає кінця, ми робимо спільне фото і всі розходяться. На виході кожен отримує сік і пакетик з подарунком: книга Петра Карлюка «Справжній Мазепа», блокнотик, ручка і програма з усіма заходами.

Вже десята і ми йдемо на другий захід в бібліотеку Палацу творчості учнів, де нас зустрічає Ліна Кущ – перший секретар Національної спілки журналістів України. Вона проводить майстер-клас «Етика. Безпека. Солідарність» і розповідає нам про деякі закони, пов’язані з фотожурналістикою. Потім у нас є можливість поставити їй запитання, що ми й зробили. Але й пані Ліна ставила й нам запитання. Наприклад, вона зацікавилась, звідки ми беремо інформацію для своїх новин. Я відповіла, що вихованці нашого гуртка користуються календарем ООН та пишуть про новини в ДЦ і нашому мікрорайоні. Вона схвально відгукнулася, мовляв, це правильно, адже перефразовувати новини з Інтернету не цікаво. Після цього вона подарувала ручки найактивнішим юнкорам. Серед них і наші гуртківці Даша Цвігун та Софія Циганко. Вже перша година дня.

 

Ми виходимо з бібліотеки і нас зустрічає червоний хідник, на якому вже стоїть журналістка з мікрофоном, а поруч два патрульних, Гліб Головченко і Артем Біденко. Ми хвилин п’ять спостерігаємо, як журналістка бере інтерв’ю у патрульних і починається дощ. Але вона не зупиняється, а й далі ставить запитання. Але дощ сильнішає, і лише після слів: «До побачення» журналістка закінчує. На щастя, ми побачили, як працюють справжні журналісти.

На цьому моє перебування на фестивалі підійшло до кінця тож розповім вам що повинно було бути далі, але відбувалося, на жаль, без мене! 1. Урочиста церемонія нагородження переможців 21 Міжнародного конкурсу шкільних медіа. 2. Урочисте фото 3. Переїзд переможців та почесних гостей на «Такт — ТВ».

Маша Лисенко, здобувач освіти гуртка «Школа журналістики»
ДЦ позашкільної освіти, учениця ЗОШ №48 Корабельного району м. Миколаєва

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button