Общество

"Вручення маленької, але такої дорогої для мене медальки": мешканцям Корабельного району вручили відзнаку "Учасник АТО"

Відомий широкому кругу людей мешканець Корабельного району міста Миколаєва, журналіст-розслудувач, який став прес-офіцером під час антитерористичної операції на сході нашої країни, Ярослав Чепурной нарешті отримав заслужену відзнаку «Учасник АТО».

Ось як сам Ярослав розповів про це 11 травня 2018 року на своїй сторінці у facebook:

«Медаль за «читання»

Учора мене нагородили! У військкоматі Корабельного району Миколаєва вручили пам`ятну відзнаку Начальника Генштабу «Учасник АТО». Взагалі-то, вручити мали ще кілька років тому, але то таке.

Крім мене, відзнаку отримали ще пару десятків чоловіків, які також не встигли отримати заслужену нагороду під час служби в армії.

 

Примітно, що вручення маленької, але такої дорогої для мене медальки, збіглось у часі з закінченням читання мною книги Олексія Петрова «Кофе с привкусом пепла». Події, про які пише колишній начальник зв`язку 37-го окремого батальйону тероборони, мені дуже близькі, а в деяких з них я, навіть, брав участь. Так, важкий обстріл наших позицій під Широкиним, наприкінці червня 2015-го, коли по нашій другій лінії оборони було випущено 99 снарядів та мін, а після російські військові почали обстрілювати наші позиції зі 152 мм гаубиць безпосередньо у Широкиному, я пережив, перебуваючи в бойових порядках третьої роти батальйону «Донбас» на правофланговій позиції «П`ятиповерхівки». Під час того бою бійці Правого сектора втратили свого воїна…

Проста і лаконічна відзнака, отримана мною, і враження від книжки наклались і викликали море спогадів: про АТО, про нових людей з ким звела мене доля на Сході, про тих з них, кого вже не має з нами…»

Миколаївці щиро вітають Ярослава з отриманою відзнакою та дякують йому за службу як при зустрічі з ним, так і в соцмережі, в коментарях під його постом. Наведемо лише один коментар, який написав Сергій Філіппов:

«Всім розповідаю, як начальник пресслужби сектору разом з військовим прокурором області пліч з бійцями відбивали атаки сепарів. Ярослав, тільки з кількістю снарядів помилились, це в годину по позиціям приходило від 99 до 120 снарядів. Сьогодні це збагнути майже не можливо, чую доповіді, що за добу приходить 40 шт по всій лінії фронту. Удачи Вам, Ви справжній воїн. Слава Україні!»

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Сердечно вітаємо, ЯРОСЛАВЕ! Нагорода цілком заслужена. Знаємо як чесного й порядного колегу з активною громадянською позицією, як справжнього офіцера і талановитого журналіста - щиро пишаємося товариськими стосунками. Гордимося!!!! Подальших успіхів у всіх добрих починаннях, міцного здоров"я, щастя й радості.

  2. От журналистской деятельности конечно побольше было бы толку. Почему в АТО пошел?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button