Общество

Через кволість міської влади нема велодоріжок – у Миколаєві відбудеться велопробіг з міні-пікетом

26 травня 2018 року в Миколаєві відбудеться щорічний Велодень.

Масовий велопробіг традиційно збирає городян, які на велосипедах проїжджають центральними вулицями міста для того, щоб виступити за безпеку дорожнього руху та розвиток велотранспорту та нагадати, що велосипедисти — це рівноправні учасники дорожнього руху.

Про це до редакції інтернет-видання»Корабелів.Інфо» повідомив координатор проекту «Велорух Миколаїв»
Руслан Крєтов.

«Захід відкритий для всіх, хто бажає приєднатися до найвелосипеднішої події року. Сбір — о 10:00 на Соборній площі (біля будівлі міської ради, Адмиральская, 20). Початок велопробігу — 11:00.

Маршрут: пл. Соборна — Адміральська — Московська — пр. Центральний — розворот на кільці біля зоопарку — пр. Центральний — Московська — Адміральська — пл. Соборна», — йдеться у повідомленні.

Існує і сторінка події в Facebook. Тож приєднуйтеся!

Відмінністю цьогорічного Велодня буде те, що учасників велопробігу закликали вдягнути одяг або елемент одягу білого кольору.

«Оскільки відомого, що білий колір має найбільшу яскравість, тому велосипедисту бажано вдягати щось світле, щоб бути більш помітним на дорозі. Безпека перш за все!», — пояснюють організатори.

Під час проведення Велодня планується збір підписів під відкритим зверненням до Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича, постійних депутатських комісій міськради та управління патрульної поліції в Миколаївській області.

В тексті звернення йдеться про те, що майже 20 років виконавча влада міста та депутати симулюють зацікавленість у вирішенні проблем городян, які обирають велосипед в якості основного виду транспорту.

Автори звернення нагадали, що рішенням міської ради від 11 жовтня 2016 року була затверджена Концепція розвитку велосипедної інфраструктури міста Миколаєва, проте жоден із заходів, визначених документом, у 2017 році не виконано і навіть не заплановано до виконання у 2018 році.

Зважаючи на це, у зверненні вимагається забезпечити конституційне право велосипедистів на безпеку під час пересування автодорогами міста та довести показник “ДТП за участю велосипедиста” до значення нуль.

Крім цього, влада повинна терміново звернути увагу на вулиці та перехрестя із підвищеною концентрацією ДТП за участю велосипедистів і вжити першочергових заходів з врегулювання питання безпеки дорожнього руху на небезпечних ділянках.

«…Через кволість міської влади, ігнорування нею зростаючого запиту на створення безпечних умов руху, відсутність відповідальної за розвиток велотранспорту особи у складі виконавчих органів станом на середину 2018 року маємо:

— 0 км велосипедних смуг / доріжок;

— криваві ДТП за участю велосипедистів, кількість яких зростає щороку;

— накопичення незадоволеності велоспільноти та інших громадян бездіяльністю
влади.

Підсумовуючи вищевикладене, ми, мешканці міста Миколаєва звертаємося

— до міського голови, найнятого на роботу громадою міста,

— до депутатів, яким ми делегували право представляти наші законні інтереси,

— до правоохоронних органів, які за рахунок наших податків зобов’язані піклуватись про нашу безпеку як учасників дорожнього руху…» — йдеться у відкритому зверненні до влади від велосипедної спільноти м. Миколаєва та небайдужих містян.

Серед вимог є початок розбудови велоінфраструктури, втілення в життя Концепції розвитку велосипедної інфраструктури міста, створення та прийняття міської цільової програми розвитку велосипедної інфраструктури.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Это безобразие, ведь по этим дорожкам лежит наш путь в эропу где мы можем попить кофе возле Венской оперы. Ганьба!!!!!!!!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button