Общество

Учитель - «Пламя»!!! Герої - серед нас: Сергій Гуссіді

Легендарна оборона Донецького аеропорту українськими військовослужбовцями, що тривала 242 дні, безперечно, стала славетною сторінкою української військової історії. Оборонці Донецького аеропорту віднині й навіки стали символом незламності духу захисників України.

Лейтенант Сергій Гуссіді (80-та окрема десантно-штурмова бригада ВДВ ЗС України) родом з с. Кир’яківки Миколаївського району, до війни працював учителем фізкультури та предмету «Захист Вітчизни», обороняв ДАП в листопаді-грудні 2014 року.

Восени 2014-го року його мобілізували до Збройних Сил України та призначили командиром гранатометного взводу, що входив до складу роти вогневої підтримки 90-го окремого аеромобільного батальйону. Підрозділ дислокувався у селищі Старокостянтинівка – неподалік Донецька.

 –  Ми часто потрапляли під ворожі обстріли, – згадує Сергій (позивний «Пламя»). –  Та найбільше, звісно, дошкуляли «гради». Мені, вважаю, дуже пощастило з бійцями, всі вони були мобілізованими, тобто людьми, далекими від армії. Про будь-який воєнний досвід і говорити годі: всі ми вчились воювати на ходу. Принаймні ворог це відчував на власній шкурі, особливо під час оборони Донецького аеропорту. На цьому об’єкті Сергій та його побратими мужньо відбивали не лише атаки бойовиків з місцевих покидьків, а й російських десантників.

Після того, як аеропорт був підірваний, особовий склад гранатометного взводу виконував інші, не менш відповідальні, завдання. Зокрема тримав оборону в районі населених пунктів Спартак, Опитне, Піски.

У вересні 2015 року лейтенант Сергій Гуссіді був демобілізований (у запас) і відразу повернувся до школи № 6, де його зачекалися учні – старшокласники.

–  Знаєте, предмет, який я викладаю, дехто вважає другорядним, — відверто говорить Сергій. – Але я ніколи не погоджувався з такою думкою. На війні переконався: на уроках «Захисту Вітчизни» потрібно викладати так, щоб підопічні зрозуміли, що вони здобувають знання, від яких може залежати їхнє життя.

Народна артистка Ада Роговцева, вручаючи Гуссіді в Центральному будинку офіцерів почесний знак «За оборону Донецького аеропорту», сказала: «На таких, як ти, Сергію, повинна рівнятися вся українська молодь!»

Пам’ять про подвиг наших воїнів-героїв житиме вічно у серцях українців. Ми віримо в майбутнє України, яке мужньо оберігають її сини.

Миколаївський ОВК

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

  1. Молодец Сергей, надеюсь положил под аэропортом с десяток "русских братьев" типа
    €-пздеца, Шарикова и прочей кацапской срани.

  2. только не надо бреда в духе "если бы не такие как он, то война была по всей стране и Николаев захватили окупанты"

  3. Одно не пойму, зачем полегло столько ребят наших за этот аэропорт если его всёравно разгромили в хлам? Думаю причина одна, и о б этом все знают, как и до этих дней это бизнес Пороши с Америкосами, ни чё не меняется.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button