Культура

Огляд-конкурс «Україна молода-2018» естетично насолодив глядачів у Дитячому центрі Корабельного району

Дитячий Центр позашкільної роботи Корабельного району дорівнює Дорослому Центру культури. В тому ще раз переконалося високе журі огляду-конкурсу «Україна молода-2018», що відбувся 24 квітня у цьому закладі освіти.

Як і належить класичному рівнянню, обидві частини нашої формули рівнозначні. Та в ньому тільки основа математична, а змістове наповнення – глибоко духовне, народне, українське.

Бо в Дитячому Центрі (ДЦ) працюють люди, котрі за внутрішнім покликом патріотично налаштовані, добре розуміються на тому, що потрібно дітям для всебічного розвитку в державі, котра вбирає в себе краще надбання народу та збагачує ним Європу.

То й номери конкурсу-огляду були вишуканими та відібрані так, аби й естетично насолодити присутніх, і показати творчий потенціал підростаючого покоління Корабельного району.

А потенціал не аби який. Членам журі були запропоновані виступи в інструментальному, хореографічному, вокально-хоровому, театральному жанрах. Тон задавали колективи ДЦ: “Зразковий художній колектив” Духовий оркестр (кер. Л.І. Снопков); ансамбль баяністів (кер. Н.В.Підрушняк); театральний гурток «Бенефіс» (кер. О.А. Паніна); хореографічні колективи «Денс-шоп» (кер. І. А.Білявська) та «Кураж» (кер. Н.О. Пруднікова); кілька гуртів «Народного художнього колективу» вокальне об’єднання «Відлуння» (кер. Антоніна та Адріана Шевченко).

Не відставали від них і театральний гурток «Маска» ЗЗСО № 47(кер. В.П. Мельниченко); «Циркова майстерня Ольжича» ЗЗСО № 1 (кер. Т.Г.Зуєва); «Вокально –хоровий» гурт «Сузір’я» ЗЗСО № 48 (кер. Н. П.Чеховська).

Окрасою огляду також стали сольні номери: гра на саксофоні здобувача освіти А. Гаврилова творів «Тень твоей улыбки», «Бесаме мучо» (ДЦ, кер. С.Д. Денькович); художня декламація учениці ЗЗСО № 54 Марії Мартинової – (кер. О.Г. Бикович); естрадний вокал учениці ЗЗСО № 1 Олесі Шакули — (кер. О.В.Леонтьєва).

Звичайно, читача цікавить і те, що особливо запало в душу присутніх. Тобто те, що у нашій формулі, як було зазначено, відповідає за глибокий, духовний, народний, український зміст. Тонких струн серця торкнулися «Черемшина» (“Зразковий художній колектив” Духовий оркестр (кер. Л.І. Снопков); «Под небом Парижа» (ансамбль баяністів (кер. Н.В.Підрушняк); вірш «Чорна квітка» Петра Маги (художня декламація учениці ЗЗСО № 54 Марії Мартинової (кер. О. Г. Бикович); літературно — музична композиція на вірші Ліни Костенко « Потяг мого життя» театральний гурток «Бенефіс» (ДЦ, кер. О. А. Паніна); «Пісня про матір»( естрадний вокал учениці ЗЗСО №1 Олесі Шакули — (кер. О.В.Леонтьєва); пісня «Намалюю тобі зорі» (молодша група вокального об’єднання «Відлуння» (ДЦ).

І як висновок. Добре, що ми маємо саме такого високого рівня професійний, самовідданий колектив творців-педагогів, що не тільки навчити може, а й здатний оцінити працю своїх колег та показати збалансований, щирий за змістом та гарний за формою концерт юних акторів-аматорів, котрі вбирають народний дух країни вже тепер у юні роки.

Марія Полупанова,
керівник гуртка «Школа журналістики» ДЦ

Нагадаємо, ми писали: Дитячий Центр Корабельного району як осередок культури

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button