Общество

Колишній очільник "Миколаївської ритуальної служби" хоче стягнути з казначейської служби 500 тис. грн "моральної шкоди"

В провадженні судді Центрального районного суду м. Миколаєва Галини Подзігун перебуває цивільна справа за позовом екс-очільника КП Миколаївської міської Ради «Миколаївська ритуальна служба» до Державної казначейської служби України, треті особи: ГУ НП в Миколаївській області, прокуратура області, КП ММР «Миколаївська ритуальна служба» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Позивач просить стягнути на його користь 500 тис грн. моральної та 136 799,49 грн матеріальної шкоди, завданої діями органів досудового розслідування.

В обґрунтування позову позивач зазначив, що вироком Заводського районного суду м. Миколаєва від 22.03.2016 року, залишеним без змін апеляційним судом Миколаївської області його було виправдано у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.

Водночас під час досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні було проведено низку слідчих дій, притягнення позивача як обвинуваченого, взяття і тримання під вартою, проведення в ході розслідування обшуку, виїмки, накладення арешту на майно та інші процесуальні дії, що обмежували право позивача на недоторканість приватного життя та призвели, на його думку, до спричинення моральної шкоди, що підлягає стягненню з органів, якими вона завдана.

Нагадаємо, ми писали:
В Николаеве полиция проводит массовые обыски у местных
«ритуальщиков». Изъяты деньги, ценности, оружие

У судовому засіданні, представник позивача Володимир Тімошин просив суд розглянути справу у порядку спрощеного позовного провадження, представник третьої особи – прокуратури Миколаївської області лишила вирішення цього питання на розсуд суду.

Представник відповідача та третіх осіб, а саме ГУ НП в області, КП ММР «Миколаївська ритуальна служба» у судове засідання не з’явились, причину неявки суду не повідомили.

Дослідивши надані матеріали, з урахування вимог ЦПК України, суддя Галина Подзігун ухвалила проводити розгляд зазначеної справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Судове засідання призначено на 07.05.2018 року (о 15:00).

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва

Читайте також: “Схема до безобразия проста”. Как могут наживаться на жителях Корабельного района в минуты горя, и как этого избежать

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button