Общество

"Урок реального життя" отримали учні школи в Корабельному районі

Вдалий вибір професії – це запорука того, що «не марно проживеш вік», натхненно працюватимеш і отримуватимеш від своєї роботи велике задоволення. Зробиш помилку у виборі професії – і ти відчуєш, як тебе огорне почуття того, що ти займаєшся не своєю справою.

Стан сучасного ринку праці, де в наявності чимала кількість безробітної молоді з незатребуваними роботодавцями спеціальностями, а з іншого – брак фахівців з технічних, будівельних спеціальностей, вимагає сьогодні великої профорієнтаційної роботи в школах.

В рамках ознайомлення учнів з професіями, 23 квітня 2018 року в Миколаївській загальноосвітній школі №48, був проведений урок реального життя для учнів 10-го класу.

На цьому заході фахівець Корабельного районного центру зайнятості Салько Ольга розповіла про важливість профорієнтації, про можливість проходження психодіагностичного тестування на базі центру зайнятості разом з переглядом відео-презентацій старшокласникам.

А ще учні ознайомились з історичним розвитком професій на території Миколаївської області, їх особливостями, перспективами на сучасному етапі.

Невелике опитування учнів дало змогу дізнатися, що топ-5 престижних професій зайняли професії, пов’язані з юриспруденцією: адвокат, юрист, суддя, і т.д. А фахівцем був поданий приклад опитування, яке проведене в Німеччині, де зовсім інші топ-5 престижних професій: лікар, поліцейський, вчитель, робітничі професії. І це значить, що професіонали у кожній справі завжди потрібні, і це не залежить від популярності професії, головне — відповідально ставитися до обраного шляху.

Прес-служба Корабельного районного
Центру зайнятості 

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. "...если посмотреть на ситуацию с профессиями в Украине, то окажется, что юристов на порядок больше, чем нужно. Каждый год юридические университеты нашей страны выдают дипломы приблизительно 14 тысячам юристам. Так, если посчитать за 20 лет, то число составит около 300 тысяч специалистов. В свою очередь, это говорит о том, что немного меньше 10% населения Украины являются дипломированными юристами. В то время как в нашей стране наблюдается нехватка рабочих в трудовых профессиях: слесарей, строителей и врачей."

  2. все правильно, все верно, но что делать? правда никого не интересует.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button