Культура

У мандрівку сторінками історії Вітовки-Богоявленська-Корабельного району запрошує місцева бібліотека для дорослих

«Пізнай свій край…, себе,
свій рід, свій народ,
свою землю –
і ти побачиш свій шлях у життя…»

Григорій Сковорода

Ті, хто торкається історії, архівів, взагалі всього набутого досвіду своїх предків на будь-якому рівні, сімейному, чи державному, переконується в правильності слів мандрівного філософа…

Бібліотека для дорослих № 18 (по пр. Корабелів, 12), де вже 10-й рік діє краєзнавчий центр «Край», гостинно прийняла в своїх стінах шкільних бібліотекарів всього міста для літературно-краєзнавчої експедиції «Корабельний район: минуле та сьогодення». Ця зустріч шкільних бібліотекарів стала завершальною в річному циклі з обміну досвідом між районами міста. Бібліотекарям Корабельного вдалося переконати своїх колег, що серед читаючої аудиторії нема байдужих до краєзнавства.

Краєзнавство необхідно розвивати, інформацію накопичувати, зберігати та доносити всім миколаївцям.

 

Жоден район міста не може похвалитися сьогодні такою кількістю краєзнавчих книг про свою місцевість, як Корабельний район. Це – п’ять історико-публіцистичних та довідкових книг, створених за участю місцевих краєзнавців, бібліотекарів, археологів, меценатів та видавців. А ще 10 років тому це було декілька рядків в енциклопедії «Історія міст і сіл України. Миколаївська область».

  

Запрошуємо всіх бажаючих на мандрівку сторінками історії Вітовки-Богоявленська-Корабельного району. Ви дізнаєтесь багато корисного і цікавого, а у Вашій уяві оживуть роки всіх епох. Ви зрозумієте, що по нашій землі ходили достойні предки, а зараз живуть поруч – не менш достойні сучасники.

Завідувач бібліотеки-філіалу №18
ЦБС для дорослих м. Миколаєва Ольга Ясько

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Вітовка одне з найдревніших поселень Миколаївщини а також - "колиска" міста Миколаєва . Вітовці ( переіменованій на Богоявленськ у 1789р) в 2018 році виповнюється 619 років .

  2. Но приспешники " русскава мира" повторяют заяложеную мантру российского империализма : " здесь была пустыня , мы пришли и все здесь пастроили " Строители х.евы .

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button