Общество

"Якість роботи суддів у 2018 році покращилась", - стверджують у Корабельному районному суді

Згідно з даними звіту про загальні показники здійснення судочинства за І квартал 2018 року, в провадженні суддів Корабельного районного суду міста Миколаєва перебувало 2703 судові справи (кримінальні, цивільні та адміністративні, а також справи про адміністративні правопорушення), що на 65 справ та матеріалів більше, ніж за аналогічний період 2017 р., з них надійшло протягом звітного періоду 1278 справ та матеріалів.

Про це повідомляється на офіційному сайті
Судової влади України.

Структурна складова розглянутих судових справ змінилась незначним чином:

Дещо збільшилась частка розглянутих кримінальних та цивільних справ. Так, з 01.01.2018 р. по 31.03.2018 р. суддями Корабельного районного суду м. Миколаєва було розглянуто 219 кримінальних проваджень, що на 44 провадження більше, ніж за аналогічний період 2017 р.; цивільних справ — 360, що на 156 справ більше, ніж у І кварталі 2017 року.

Що стосується адміністративних справ, то кількість розглянутих справ даної категорії не змінилася та залишилася на рівні 2017 року — 16 справ.

Зменшилася кількість розглянутих справ про адміністративні правопорушення та склала 408 справ з 652, які перебували в провадженні суддів Корабельного районного суду м. Миколаєва протягом звітного періоду. У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року кількість розглянутих справ зменшилася на 102 справи. Це обумовлено збільшенням навантаження на суддів, які відправляють правосуддя.

З метою побудови реалістичної картини змін у навантаженні суддів в 2018 році порівняно з 2017 роком варто врахувати зміни кількісного складу суддів, які відправляли правосуддя у визначені роки.

Згідно штатного розпису у Корабельному райсуді м. Миколаєва передбачено 10 штатних посад суддів.

Впродовж І кварталу 2017 і 2018 років склад суддів притерпів незначних змін. Так, в І кварталі 2017 року з 8 фактично працюючих суддів лише 6 відправляли правосуддя: 4 суддів розглядали кримінальні провадження та справи про адміністративні правопорушення і 2 — цивільні та адміністративні справи. Ще 2 суддів не відправляли правосуддя у зв’язку із закінченням п’ятирічного терміну повноважень на посаді судді, 2 посади суддів — вакантні.

У І кварталі 2018 р. з 8 фактично працюючих суддів відправляли правосуддя лише 6 суддів, однак розгляд кримінальних проваджень та справ про адміністративні правопорушення здійснювали вже 3 суддів, а розгляд цивільних та адміністративних справ — 3. Ще 1 суддя не відправляв правосуддя у зв’язку із закінченням п’ятирічного терміну повноважень на посаді судді і 1 суддя перебуває у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. 2 посади суддів досі залишаються вакантними.

Згідно статистичного звіту «Про справляння, звільнення від сплати та повернення судового збору в місцевих та апеляційних судах» за І квартал 2018 року за подання заяв до Корабельного районного суду м. Миколаєва та видачу судом документів усього фактично сплачено 299 464 грн. судового збору. Повернено судового збору – 11 394 грн.

Присуджено до стягнення за рішенням суду в Державний бюджет – 40 320 грн. Пільгами щодо сплати судового збору скористалися фізичні та юридичні особи, визначені Законом на суму 63 787 грн.

«Підводячи підсумки, варто зазначити, що кількісні та якісні показники роботи Корабельного районного суду м. Миколаєва у 2018 році покращилися у порівнянні з аналогічними показниками 2017 року. Серед причин такого покращення слід зазначити високопрофесійний рівень організації роботи суду керівництвом та суддями, а також сумлінне ставлення до праці працівників апарату суду», — йдеться у повідомленні прес-служби суду.

Нагадаємо, ми писали: Тепер всього за три місяці можуть стати суддями їх помічники

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. Удалено модератором. Если имеются доказательства коррупционной деятельности - предоставьте их, пожалуйста.

  2. Наконец то хоть у кого-то наступило покращення! Они ж не доедают, хабари не берут, живут в коммуналках.... Бедные судьи!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button