Общество

Школа хоробрості і стійкості: весняний призов на строкову військову службу в Миколаївській області в 2018 році складає понад 700 юнаків

Загалом весняний призов військовослужбовців строкової служби у Миколаївській області складає понад 700 юнаків, — повідомляють в обласному військовому комісаріаті.

13 квітня у місті Миколаєві відбулись урочисті  заходи з нагоди першої відправки юнаків на строкову військову службу до лав Збройних Сил України.

Розділили урочисту мить та побажали вдалої служби призовникам рідні та близькі новобранців, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, священнослужителі і громадськість.

Перед присутніми виступив військовий комісар Миколаївського обласного військового комісаріату Сергій Іванов, який підкреслив, що строкова військова служба – це, в першу чергу, виконання свого конституційного обов’язку. Адже кожен чоловік — це, в першу чергу, захисник, а завданням строкової військової служби якраз і є навчити юнаків захищати свою Батьківщину і громадян України.
По-друге, служба в армії – це школа хоробрості і стійкості, особливо гартування волі та характеру, які залишаються у людини на все життя.

Полковник Сергій Іванов наголосив на тому, що уже сьогодні звичайні молоді хлопці стали складовою сильної, боєздатної та сучасної української армії, яка здатна захищати територіальну цілість та недоторканість нашої держави. Від себе особисто він щиро подякував батькам за виховання синів, які в такий непростий для нашої країни час гідно виконують свій громадянський обов’язок, та побажав юнакам успіхів під час проходження служби.

З повчальним словом та побажаннями до призовників звернулася  представник громадськості Оксана Царик. Вона зазначила:

«Військова служба — це нелегке випробування, але я переконана, що ви пройдете його з честю й гідністю. Бажаю вам незламної волі у подоланні труднощів військового буття, із честю виконати почесний обов’язок громадянина України, змужнілими та здоровими повернутися додому!»

За історичною традицією, представниками духовенства був здійснений обряд благословення призовників на добру службу Батьківщині.

Нагадаємо, ми писали:
Про весняний призов та відповідальність за ухилення від служби – Корабельний райвійськкомат

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button