Общество

На переоснащення шкіл в Україні із державного бюджету виділять 1 мільярд 385 мільйонів гривень

Із державного бюджету виділять 1 мільярд 385 мільйонів гривень — це найбільша сума, яка коли-небудь виділялася в Україні на переоснащення шкіл.

Вже у вересні цього року в школах може з’явитися нове обладнання.

Про це «Громадському радіо» розповіла радниця міністра освіти України Іванна Коберник. За її словами, це відбувається в рамках освітньої реформи.

«На забезпечення уряд виділив 1 мільярд 385 мільйонів гривень, минулого тижня була ухвалена постанова про розподіл цих коштів.

Це дуже велика сума, ніколи одноразово не виділялося стільки грошей із державного бюджету на переоснащення шкіл. Це вперше, коли реформа запускається із такою суттєвою підтримкою держави», — сказала Коберник.

Кошти розподілять наступним чином, сказала радниця міністра:

«40% буде спрямовано на закупівлю дидактичних матеріалів для перших класів, які допоможуть навчатися їм у грі. Ще 40% — на закупівлю сучасних меблів, решту 20% мають використати на закупівлю комп’ютерного обладнання для перших класів».

За словами Коберник, гроші розподілять між усіма областями України. Суми залежатимуть від кількості учнів в області. Закупівлі здійснюватиме місцева влада.

Заплановано, що в містах обласного та районного значень державне фінансування становитиме 70%, місцева влада муситиме додати решту необхідних для реформування грошей. У селах пропорція становитиме 90% на 10%. В гірській місцевості та на лінії розмежування — 95% на 5%.

Нагадаємо, у вересні 2017 року український парламент ухвалив новий закон про освіту.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button