Культура

"Відкрити нові імена": в ПК "Корабельний" стартував обласний відбір на Всеукраїнський конкурс сучасної пісні «Червона рута»

Сьогодні, 13 квітня, у стінах Миколаївського міського палацу культури «Корабельний» стартував миколаївський обласний відбірковий конкурс Ювілейного XVI Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута».

Про це повідомляє заступник директора з культурно-масової діяльності палацу культури «Корабельний» Максим Коровай.

Взяти участь у конкурсі, метою якого є залучення широких верств української молоді до формування патріотичної свідомості засобами української масової музики, здійснити цілеспрямований пошук молодих обдарованих виконавців по всій Україні, зокрема в глибинці, відкрити нові імена і вивести їх на велику сцену, виявило бажання понад сотні виконавців, солістів-вокалістів, музичних груп.

Привітав учасників Мирослав Мельник, виконавчий директор фестивалю «Червона рута», один із членів журі та представник оргкомітету. Він зазначив, що у 2018-2019 роках уся культурна громадськість України святкуватиме 30-річчя фестивалю, який починаючи з обласних відбіркових конкурсів 1988 року та фіналу 1989 року у Чернівцях донині формує українську національну музичну масову культуру.

«Ювілейний XVI Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики «Червона рута» складатиметься з двох етапів — відбіркового та концертного у 2018 році і фінального — заключних заходів у 2019 році.

Заключні заходи Дирекція фестивалю проводитиме у Чернівцях 2019 року, у місті, де у 1989 році відбувся 1-й фестиваль «Червона рута»», — зазначив Мирослав Васильович.

Пан Мирослав подякував управлінню культури, національностей та релігій, департаменту освіти і науки, управління з питань молоді та туризму Миколаївської облдержадміністрації, Миколаївському обласному центру народної творчості та культурно-освітньої роботи, управлінню з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради, дирекції міського палацу культури «Корабельний» за підтримку та допомогу в організації заходу, гарний прийом та вдало підготовлені умови для проведення конкурсу.

Відбірковий етап фестивалю у м. Миколаєві пройде у шести найпопулярніших музичних жанрах: поп-, сучасної танцювальної, рок-, акустичної, іншої музики та українського автентичного фольклору.

«Тож побажаємо вдалих виступів конкурсантам, а всім глядачам та членам журі гарного дня», — йдеться у повідомленні заступника директора з культурно-масової діяльності палацу культури «Корабельний».

Нагадаємо, ми писали:
Таланти з ПК «Корабельний» отримали перемоги на обласних та всеукраїнських конкурсах

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button