Происшествия

Браконьєрські сітки вилучили правоохоронці під час рейду катером акваторіями Миколаєва (ВІДЕО)

Із настанням сонячної та теплої погоди, що співпало з періодом нересту риби, на Миколаївщині почастішали випадки займання очерету. Подекуди через необережність відпочиваючих, та деколи – це злочинний умисел браконьєрів, які на випалених топках б’ють щуку, яка заходить на нерест.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

– Головне управління Національної поліції в Миколаївській області отримало плавзасіб, за допомогою якого проводяться патрулювання акваторії міста та області з метою попередження та боротьби з незаконним виловом риби та підпалами очерету, – розповідає начальник Управління превентивної діяльності ГУНП України в Миколаївській області майор поліції Сергій Ігнатьєв. – За скоєння вказаного правопорушення передбачена відповідальність згідно з чинним законодавством у залежності від наслідків – адміністративна або кримінальна. Всі підрозділи Миколаївської області орієнтовані на виявлення та запобігання вказаних правопорушень.

Під час рейду співробітники відділу поліції на воді, превентивної діяльності, патрульної поліції та працівники Управління державного агентства рибного господарства в Миколаївській області контролювали стан заплав із очеретом, проводили профілактичні бесіди та попереджали водіїв маломірних суден про заборону виходили на воду до 15 квітня.

Крім того, неподалік берегової зони, де встановлені скульптурні літери з назвою міста, поліцейськими були виявлені браконьєрські сітки. В них знаходилось три неживі рибини, що свідчить про те, що зловмисники, які встановили злочинні снасті, не поверталися за ними. Вилучені сітки з якорями були пошкоджені та передані працівникам Управління державного агентства рибного господарства для подальшого знищення.

Нагадаємо, ми писали: Очередной рыбак с сетями задержан патрулем ночью в Витовском районе

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button