Общество

Лідерство і щастя: як поєднати їх у Новій українській школі - в Корабельному районі ділилися досвідом 140 освітян з 11 областей

Сьогодні рух EdCamp Ukraine дуже популярний серед відповідального вчительства, адже дає можливості для розвитку українських педагогів.

Кожного місяця в Україні відбувається 3, а то і більше міні-EdCamp, що демонструє велике бажання наших вчителів змінюватись, рости і разом будувати Нову українську школу, створюючи когорту професіоналів-однодумців. Про це виданню “Корабелів.Інфо” розповіла Лариса Грицюк, директорка Миколаївської школи № 29.

Формування спільноти відповідального вчительства: педагоги у Корабельному районі вийшли з «зони комфорту» (ВІДЕО)

«5 квітня 2016 року нами першими в Україні був проведений міні-EdCamp у своїй школі на безкоштовній основі, в ньому прийняли участь 70 педагогів з Миколаєва та Вітовського району.

«У 2017 році ми здобули можливість провести міні-EdCamp у Коробці, вигравши американсько-український проект, і отримали фінансову підтримку від EdCamp Ukraine, захід відвідало більше 100 учасників», — згадує Лариса Анатоліївна історію проведення (не)конференцій.

«Школа – територія прав і демократії». В Корабельному районі
зібралося відповідальне вчительство з різних куточків України

30 березня 2018 року в Миколаївській загальноосвітній школі № 29 вже втретє відбулася (не)конференція міні-EdCamp «Лідерство і щастя: як поєднати їх у Новій українській школі».

«Організовуючи міні-EdCamp, ми ставили собі за мету об’єднати небайдужих до освіти людей, поділитися досвідом роботи школи у Всеукраїнських і міжнародних проектах та продемонструвати, як можна змінити систему роботи школи в бік європейської якості освіти.

Цьогорічна тема вибрана не випадково. Кожного року, проводячи EdCamp, прагнемо показати найцікавіші родзинки роботи нашого закладу. Пройшовши у 2017 році відбір у литовсько-український проект “Інтегральне лідерство в освіті” і навчаючись у Школі інтегрального лідерства, ми отримали велику кількість цікавих методик і важливої інформації від тренерів з різних країн світу. Ці знання та інструменти вже допомогли змінити навчально-виховну систему нашої школи, зробили нашу шкільну родину щасливішою і згуртованішою.

Лавка Дружби, кольоровий туалет, веселкові штори… На “школу щастя”
перетворили звичайну (№ 29) в Корабельному районі Миколаєва

Ми дуже хочемо, щоб безцінний досвід, отриманий нами в Школі інтегрального лідерства, допоміг іншим закладам змінюватися і знайти щастя, будуючи разом Нову українську школу» — йдеться у повідомленні Лариси Грицюк.

Команда міні-EdCamp Миколаїв щиро вдячна всім учасникам і учасницям події, а це 140 освітян з 11 областей України, які зробили її незабутньою. Організатори також висловили подяку за моральну і матеріальну допомогу в проведенні (не)конференції меценатам заходу, які підтримали рух відповідального вчительства: депутатам Верховної Ради України Артему Ільюку і Тарасу Креміню; директору науково-методичного центру вчителів м. Миколаєва Ользі Тарасовій, методисту Миколаївського науково-методичного центру Ларисі Майбороді та іншим.

«Величезну вдячність хочемо висловити прекрасним експертам, які допомогли зробити нашу (не)конференцію справжнім святом пізнання, подарувавши присутнім безліч корисних практик, цікавих методик та безцінної інформації, які стануть у нагоді кожному, а саме: Шуляру Василю, Вожжову Сергію, Братошевській Світлані, Півтораку Віталію, Рідкобородій Любові, Даніловій Оксані, Жуковій Анжеліці, Чуприні Наталі, Бахмутовій Олені, Карпенко Олені, Богдановій Ользі, Бродянській Інзі.

 

Щире спасибі хочемо сказати учням і батькам, які були волонтерами під час заходу і робили простір (не)конференції комфортним для спілкування і обміну досвідом.

Перша і друга учительські паралелі пройшли дуже цікаво. Дякуємо Єлізаровій Вероніці, Шмаковій Наталі, Соколовій Олені, Шалар Ларисі, Кучук Тетяні, Матюшенко Олексію, Цигановій Світлані, Васильєвій Галині, Архіповій Аліні, Чернишевій Вікторії за те, що Ваші інноваційні форми роботи, творчі вправи і живі дискусії цілковито занурили учасників у процес співтворчості і обміну досвідом.

Дякуємо команді EdCamp Ukraine: Олександру Елькіну, Олені Малаховій, Ірині Мінковській, Вікторії Пупій і Світлані Нестеренко за підтримку і консультаці.

Миколаївська школа № 29, об’єднавши педагогів різних шкіл, представників громадськості, батьків, вчителів, учнів, професіоналів Миколаївського інституту післядипломної освіти, Миколаївського науково-методичного центру і депутатський корпус зробила ще один вагомий крок у розширенні кола успішних людей і професійних педагогів України, створила когорту справжніх агентів змін, які будуть творити освіту і працювати на благо нашої Батьківщини, а головне – довела на практиці, що лідерство і щастя легко поєднати у Новій українській школі.

Зберігаючи найкращі традиції світової педагогіки й організовуючи професійне зростання в сучасному форматі EdCamp, ми будуємо спільноту відповідального вчительства для кращого майбутнього наших дітей. Приєднуйтесь до спільноти відповідального вчительства, створимо Нову українську школу разом!», — йдеться у листі Лариси Грицюк, директорки навчального закладу, розташованого в Корабельному районі.

Нагадаємо, ми писали:

“Робити дітей щасливішими – наше заповітне бажання”. У школі № 29 в Корабельному районі відкрилась книжкова лабораторія;

Незвичайний урок у школі № 29: юні дослідники на шляху до геніального відкриття;

“Бачити потреби дітей і найголовніше – любити їх”: у школі в Корабельному районі вчителі обмінялися досвідом з буккросингу

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button