Общество

"Багато сміття, глибокі колії на доріжках"... На кладовищах в Корабельному районі наводять лад

На балансі КП «Миколаївська ритуальна служба» перебуває 14 міських кладовищ. Площа тільки 6-ти з них, які найбільш відвідувані, складає 162 га. Деякі з них вже закрито, але ще проводяться підзахоронення. Проте, кожне з цих місць скорботи відвідують родичі, доглядають могили, прибирають від застарілих квітів та вінків, встановлюють або ремонтують пам’ятники та огорожі.

Особливо активно такі роботи поспішають зробити до поминальних днів – такі вже традиції народу. Саме тому цими днями на цвинтарях є необхідність проводити «генеральне» прибирання. Вивезти те сміття, що винесли з рядків, підрівняти ґрунтові дороги, підрізати парость та підняти крони дерев, які заважають людям підійти до могил – роботи перед масовими відвідинами вистачає.

Про це повідомляє департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради.

Для перевірки ходу робіт на основних міських кладовищах 5 квітня виїхали директор департаменту ЖКГ Андрій Палько, заступник директора департаменту – начальник управління комунального господарства Наталя Осецька та директор КП «Миколаївська ритуальна служба» Михайло Трофанюк.

«На кладовищі «Жуковское» роботи вже добігають завершення. Сміття прибране, доріжки очищені, активно ведуться роботи з вирізання парості.

Кладовище в Балабанівці — порівняно нове, але там практично не має асфальтованих доріг, і за осінньо-зимовий період на ґрунтових дорогах утворилися глибокі колії. Вздовж огорожі кладовища багато сміття, яке заноситься з траси», — йдеться у повідомленні департаменту.

Директор департаменту зробив багато зауважень керівнику підприємства щодо низьких темпів підготовки до поминальних днів. Надав доручення провести прибирання також і прилеглої території, максимально очистити найбільш запущені ділянки від сухої трави та сміття, прискорити підрізання гілок до початку вегетації дерев.

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

    1. блин Сенкевичу стоит сделать две вещи и он станет вечным мером николаева,ето автобусы и криматорий , ну а дороги собственно от Сени не зависят, по украине просто стоить их не могут

  1. кладбища жуткие страшные места,в том смысле что нет стандарта и порядка захоронительного места.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button