Общество

У чарівний світ писанок занурилися пенсіонери в Корабельному районі

Для кожного християнина ВЕЛИКДЕНЬ – особливо шановане та величне свято. Воно є символом перемоги життя над смертю, добра над злом.

ВЕЛИКДЕНЬ – це свято, коли воскресає природа, коли відроджується все живе для продовження життя на Землі. З цим святом пов’язано багато звичаїв. Українська писанка – найунікальніший витвір української культури. Вона є символом України, пам’яттю про рідну землю, рідний край, та оберіг на цій землі.

Писанка – одна із стародавніх форм українського народного розпису, у якому наші пращури втілювали свої прагнення, віру та надії.

Підопічні відділення денного перебування Корабельного району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради зібрались у приміщенні бібліотеки-філіалу № 18 для дорослих. В привітній оселі радо зустрічали підопічних представники закладу та запросили на майстер-клас по розпису писанок.

Майстер-клас провела бібліотекар 1-ї категорії Надія В’ячеславівна Мірян, яка запросила всіх присутніх полинути у незвичайну подорож, у чарівний світ писанок. Розмальовані писанки (в народі — «крашанки») є бажаними гостями пасхальних корзин, з церковної точки зору.

Прослухавши настанови майстрині, розпочався творчий процес розпису писанок. Всі присутні були задоволені від отриманих вражень та нових набутих навичок, що втілили в розписі писанок. Свій досвід вони зможуть передати своїм нащадкам.

Заступник директора міського
територіального центру Г.М. Громов

Нагадаємо, ми писали: В Кульбакино торжественно открыли “Университет третьего возраста”

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Вместо того, чтобы яйца размалёвывать, компьютерный ликбез для пенсионеров открыли бы...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button