Общество

Уляна Супрун закликала українців не боятися протягів

Виконуюча обов’язки Міністра охорони здоров’я України  Уляна Супрун заявила, що українцям не потрібно боятися протягів.  Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook:

«Нарешті настала весна. А разом із нею й одвічна суперечка: ті, кому кортить вдихнути весняного повітря, частіше відчиняють вікна, а ті, хто боїться застудитися, наполягають притримати всі отвори зачиненими, бо може бути протяг.

Хочемо розставити всі крапки над і.

Сам по собі протяг не є чимось поганим. Як не є поганим і вітер. Адже люди найчастіше хворіють від інфекцій, які є в повітрі, а не від самого повітря.

Тому протяг як такий не загрожує здоровій людини.

Якщо його постійно уникати, сидіти в замкненому приміщенні та закутуватися в одяг — ви навпаки робите себе більш вразливим — гірше сприймаєте перепади температури повітря та можете швидше підхопити застуду.

Щоби почувати себе в тонусі та бути більш здоровим — потрібно частіше дихати свіжим повітрям. Для цього будь-яке приміщення необхідно час від часу провітрювати. І якщо ви під час цього ненадовго потрапите під протяг — нічого страшного не відбудеться.

Інша річ — тривале переохолодження або ж сильний поток повітря, спрямований, наприклад, в область шиї чи обличчя. Тоді й за 10 хвилин можна захворіти. Адже це загрожує запаленням м’язів, нервів та може активізувати збудники хвороб, які є в організмі.

Треба розуміти, що немає загального правила для всіх. Головне — забезпечити у приміщенні постійну рециркуляцію повітря та не нашкодити комфорту одне одного.

Тож якщо вам неприємно сидіти біля відчиненого вікна — не змушуйте себе й пересядьте туди, де не дме. А за можливості — краще вийдіть на якийсь час на вулицю, поки приміщення провітрюється.

Якщо ж ви любите свіже повітря в кімнаті — провітрюйте на здоров’я та нічого не бійтеся. Проте і не зловживайте.

Поважайте комфорт одне одного та насолоджуйтеся весною».

Нагадаємо, ми раніше писали:
Министр здравоохранения рассказала о разбитых дорогах на Николаевщине и о «телемедицине»

Читайте новини першими

Связанные статьи

20 комментариев

      1. Уляна,да что ж ты страшная то такая??? Не знаю даже что страшнее: твои реформы или твое лицо...

  1. Тю блин, а она не думает что люди и так могут узнать в интернете, а ей нужно нормальными вопросами заниматься на такой должности, больницы в ужасном состоянии, цены бешеные, большая смертность

    1. Если Супрун министр здр- ия, значит она медик! Как можно иметь образование, деньги, относительно молодой возраст( хотя на фото она як баба Яга) так плохо выглядеть??? Это даже не прилично!!!! Говорить о " здоровье нации" , а сама олицетворение лиха с косой!

  2. Бред полнейший. Сквозняк очень опасен для всех и можно простудиться до инвалидности даже в теплую погоду. Это новые теории ничем не подтвержденные: молодая медсестра тоже проветривала в одном садике пока все дети не заболели, позже более зрелые присекли её экспирименты. Создаётся впечатление что сейчас учат во вред человечеству.

    1. а хотя верно , у меня ухо продуло и возник атит , врачи говорили что возможно слух потеряю, короче болльно очень и страшно, 2 недели не слышал на ухо

      1. да и врачи сказали что сквозняком продуло, вот вопрос врачи что не правы? Да и я тогда работал в цеху, был сквозняк , вот и поверил , лжецы видемо врачи

      2. да и после етого случая , две шапки носил, атит очень фиговая вещь, если не лечить то звиздец слуху, а началось ночью жосткий типо тик укол в ухо, короче ребят будьте осторожны, берегите себя, а то что ета больная говорит похоже на гиноцыд

        1. Геноцид, все верно сказано.
          Знаю человека который спал с открытым окном и простудил ухо, через больше чем год от неправильного лечения(хотя проходил 3 курса антибиотиков) пошло осложнение на глаз и начал собираться гной в голове.
          Я не врач, но советую незамедлительно обратиться в клинику на Васляева(не пожалеть 250гр) там высококласные доктора, которые решат проблему быстро и качественно, по крайней мере этому человеку помогли быстро.

  3. Ппц, когда она уже свалит с этой должности.. Такой моразм несет. И есть очень много украинцев которые слушают ее. А то что как смерть страшная, это да. Откопали... там где и всю свою команду параша набрал. Нет управы на них и от этого страдает вся страна.

  4. Прізвиська міністру Супрун придумує пан рабінович, намагаючись зробити собі і партії За життя політичний капітал на її критиці чисто розумозорово. Краще б розказав, як він був цеховиком ще в часи СРСР та отримував по 14 років тюрми за це. якщо рабінович нічого не розуміє в медицині, то не треба підбурювати ще до початку реформи проти неї своїх ватників

  5. Що тут неясно? Погане повітря містить мікроби і будь-яке приміщення треба регулярно провітрювати незалежно від температури!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button