Общество

Герої серед нас: Віталій Андрєєв

Кожного дня ми кудись поспішаємо: хто на працю, хто на навчання, комусь потрібно в особистих справах… І дуже часто ми не звертаємо увагу на те, що діється навколо нас.

Та, виявляється, що серед нас перебувають люди, часто непримітні, сором’язливі й мовчазні, справжні українські патріоти, які не зазіхають на звання героя, проте якісно виконують свою роботу. Це звичайні люди: військовослужбовці, рятувальники, пожежники, поліцейські, – ті, хто кожного дня рятують чиїсь життя, ризикуючи своїм.

Таким прикладом мужності і героїзму є молодий офіцер, старший лейтенант Віталій Андрєєв, який проходить військову службу в Заводському районному військовому комісаріаті на посаді старшого офіцера відділення офіцерів запасу і кадрів. На жаль, ім’я Віталія Андрєєва маловідоме пересічним українцям, як і імена багатьох інших справжніх Українських патріотів. Про них майже не розповідають у школах; засоби масової інформації присвячують їм значно менше уваги та ефірного часу, ніж, скажімо, політикам або зіркам шоу-бізнесу.

Віталій закінчив в 2010 році військову кафедру Миколаївського державного університету імені В.О.Сухомлинського. Він з початку 2014 року в складі 1 батальонно-тактичної групи 28 окремої механізованої бригади захищав кордони нашої держави, поблизу САУР-МОГИЛИ.

Нерідко доводилося йому з побратимами виконувати важливі бойові завдання. Проте, в липні 2014 року поблизу села Григорівка Донецької області з Віталієм сталася страшна трагедія: він отримав важке вогнепальне поранення правого плеча з пошкодженням артерії та осколковий перелом плечової кістки.

Лікарям не вдалося спасти руку бійця. Попереду були довгі та важкі місяці реабілітації. За висновками військово-лікарської комісії Віталій був визнаний непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку та звільненням офіцера з лав Збройних Сил України.

Але бажання бути корисним і потрібним Збройним Силам, наполегливість у досягненні поставленої мети допомогли Віталію залишитись на військовій службі. Як зізнається Віталій, швидко відновити фізичне та психологічне здоров’я йому допомогли високі моральні принципи та любов до своєї землі. Ось такий він, наш земляк, Український герой Віталій Андрєєв, справжній патріот, основними рисами характеру якого є чесність і порядність.

Таких людей серед нас багато. Тож, давайте не будемо забувати про своїх Українських героїв, які готові в будь-яку хвилину стати на захист нашої Батьківщини. 

Прес служба Миколаївського ОВК розпочинає серії статей про героїв Миколаївщини.

Для надання інформації щодо відомих прикладів мужності та героїчних подвигів наших земляків звертайтеся за телефоном: 093-36-70-129. Кадимська Ольга  

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button