Происшествия

Надежда Савченко попросила помощи у президента США

Глава партии «Общественно-политическая платформа Надежды Савченко» Вера Савченко написала письмо президенту США Дональду Трампу, в котором попросила его помочь в ситуации с арестом народного депутата Надежды Савченко (её сестры).

Об этом Вера Савченко сообщила на своей странице в социальной сети Facebook:

«Mr. Donald Trump
President of the USA

Dear Mr. Président !

Звертаюсь до Вас, як до Голови держави, де такі цінності як дотримання прав людини, свободи слова та неможливості переслідування політичних опонентів за допомогою карних органів держави — є одними з основних цінностей американської нації, а захист яких є основним завданнями державної влади.

Хочу звернути Вашу увагу та донести правдиву інформацію про ситуацію, яка склалася навколо моєї сестри, Героя України, народного депутата України, Надії Савченко. Ситуація є вкрай серйозною, адже за свою політичну діяльність, послідовну боротьбу з системною корупцією в Україні Надія Савченко була незаконно арештована та утримається в місцях позбавлення волі. Через таке свавілля влади вона вимушена була оголосити безстрокове голодування, в знак протесту та намагаючись привернути увагу пересічних українців і всього світу про переслідування в Україні політичних опонентів через свою політичну діяльність та боротьбу із системною, глибоко інтегрованою корупцією, що побудувала українська влада на чолі з Головою держави з однією метою – власного збагачення.

Звертаюсь до Вас, як до повноважених представників свого народу про наступне:

1. Загальновідомі численні, обґрунтовані звинувачення проти Президента України Порошенка Петра, високопосадовців України у системній, вертикальній, глибоко інтегрованій корупції, що підтверджується великою кількістю заяв українських та світових політиків, висновками міжнародних організацій та інституцій про відсутність прогресу у боротьбі з корупцію в України, а лише про декларативні заяви чинної влади, особисто Президента України, про таку боротьбу та імітацію антикорупційної діяльності. Так, у дослідженні всесвітньовідомої організації і Transparency International за показником “Індекс сприйняття корупції” (CPI) за 2017 рік Україна посіла 130 місце (зі 180 країн). Це на 1 бал більше та на 1 позицію вище, ніж у минулому році (29 балів, 131 місце зі 176 країн), проте найбільшими викликами дослідження визнало слабкість інституцій, покликаних забезпечувати верховенство права, надмірну зарегульованість економіки та зосередження влади в руках олігархічних кланів. Україна по сьогоднішній день залишається самою корумпованою країною Європейського континенту та країною з самим низьким рівнем життя.

2. Політичні утиски здійснюються відносно правоохоронних органів України, які покликані боротися із корупцію в України – Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура, прощо свідчать останні новини, а особливо інформація Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України про відкриття кримінального провадження щодо незаконного збагачення Генерального прокурора України в останні роки, який особисто висував моєї сестрі, Надії Савченко, безглузді звинувачення. Водночас, влада та особисто Президент України постійно відтермінують створення такого необхідного органу в системі здійснення правосуддя в області боротьби з корупцією в Україні як Спеціалізованого антикорупційного суду України, що призвело до ситуації, коли, на сьогоднішній день реально відсутній механізм притягнення до відповідальності високопосадовців, що аргументовано підозрювалися у скоєнні корупційних злочинів правоохоронними органами та відпускалися судами загальною юрисдикції, що здійснювали правосуддя у таких справах.

В той же час, в Україні продовжується системний наступ влади на ЗМІ, що не є підконтрольні особисто Президенту України та іншим олігархам, що наближені до влади. Це відбувається за допомогою правоохоронних органів, які влаштовують обшуки у приміщеннях телеканалів, преси тощо. Цей наступ підтверджується висновками міжнародних організацій, що постійно моніторять ситуацію зі свободою слова в Україні, загальний висновок яких — це погіршення ситуації зі свободою слова в Україні.
Водночас, взятий курс владою на монополізацію основних експортних галузей економіки України, використовуючи владний тиск та змушуючи підприємців продавати власний бізнес бізнес-імперіям, що належать особисто Президенту Порошенко та олігархам, що наближені до нього.

2. Політична діяльність, боротьба з корупцією, опозиційність висловлень до чинної влади та особисто до Президента України стали основною причиною публічного засудження моєї сестри, народного Депутата України, Героя України, військового офіцера, Савченко Надії та інших опозиційних політиків (в тому числі М. Саакашвілі).

3. Моя сестра, Савченко Надія, заявила про свій намір балотуватися на найближчих виборах Президента України на цю посаду. Головною її метою є зміна політичної системи, яка б: унеможливила створення системної корупції; гарантувала побудову дійсно демократичного суспільства; зробила неможливою узурпацію влади в руках однієї особи чи партії. Саме бажання балотуватися на найвищу посаду в Україні, стало основою для усунення її як можливого політичного конкурента на майбутніх виборах Президента України.

4. Після звільнення з полону російської федерації у 2016 році, Савченко Надія зайняла чітку позицію, створила політичну силу ГПП «Надії Савченко», яка стала реальною опозицією діючій корумпованій владі.

5. Починаючи з кінця 2016 року Савченко Надія отримали три попередження щодо замаху на її життя, у випадку не зміни політичного курсу, а також спроб шантажу, який полягав у погрозах оприлюднити дані, що, нібито, можуть завдати шкоди її авторитету політика.

6. Моя сестра, Надія Савченко, будучи сильною та вольовою людиною, офіцером Збройних сил України не піддалася вказаним погрозам та шантажу. Відносно неї було сфальсифіковане кримінальне провадження, за, нібито, спробу повалення державної влади. Після цього, Савченко Надію було 22 березня 2018р. заарештовано та поміщено до в’язниці.

7. Обвинувачення по зазначеному вище кримінальному породженню, як і затримання моєї сестри, Савченко Надії, є безпідставним:

— моя сестра, Савченко Надія, ніколи не переховувалася від слідства та суду. Завжди з’являлась на всі виклики державних органів України (зокрема, дізнавшись про виклик на допит до СБУ на 15 березня 2018р., з засобів масової інформації, вона перервала свій робочий візит до Європейського Парламенту (м. Страсбург) та негайно повернулася до м. Києва. Тому, у триманні її під вартою, як гарантію того, що остання втече з України – безпідставне;

— звинувачення в тому, що Савченко Надія у змові із волонтером Володимиром Рубаном (брав неодноразово участь у звільненні українських полонених та звільнив понад 800 українських громадян), із використанням арсеналу зброї (гранатометів, мінометів, автоматів, гранат) бажала змінити конституційний лад – не витримує жодної критики, є абсурдним та безглуздим.

Таким чином, рішення про арешт Савченко Надії є політично вмотивованим, спрямованим на усунення опозиційного конкурента діючій владі, що є неприйнятним у демократичному суспільстві.

Прошу Вас:

— на всіх майданчиках міжнародної дипломатії підняти питання щодо переслідування в Україні опозиційних політиків, питання усунення конкурентів на майбутніх виборах Президента України шляхом політичного переслідування опонентів, питання побудови системної, вертикальної, глибоко інтегрованої корупції, яку очолює особисто Голова держави та наступ на ЗМІ, що непідконтрольні владі України.

— просимо Вас забезпечити пильний міжнародний нагляд за ситуацією переслідування моєї сестри, Надії Савченко, аби унеможливити порушення прав людини та утиски політика за його законні переконання;

З глибокою повагою, Віра Савченко, голова політичної партії «Громадсько-політична платформа Надії Савченко»».

Напомним, ранее мы писали: Луценко: “Савченко лично планировала теракт в зале Верховной Рады”

Читайте новини першими

Связанные статьи

20 комментариев

  1. Во времена СССР писали письма в партком, обком и генеральному секретарю. Сейчас пишут письма в госдеп и президенту США. Это уже нэзалэжнисть???

  2. ВСРАЛИСЬ эти ДВЕ ДУРЫ Трампу ! У него СВОИХ АЛЯУШНЫХ БОЛЬШЕ ЧЕМ ДОСТАТОЧНО . Пусть Адольф путлер СПАСАЕТ !!!

  3. я так понимаю что Украину тупо делят, скоро докатимся что часть удет у америкосов вторая у росии

  4. Вера, Трамп не специалист по семейному идиотизму и не специалист по принудительному кормлению идиотов в тюрьмах и дурках. Ты уж определись с сестричкой - ей и тебе свобода и здоровье нужны, а твоей матери внуки, или вы и дальше будете городить галиматью и ассоциации мысленные , которые не влазят ни в одну мыслящую голову. У мира проблем побольше с одним только ядерным дураком путиным, а тут еще и вы возомнили себя двигателями истории

  5. Це пише Трампу та , котра називала Лугандовніців правильними хлопцями ? Німецька преса називає армію ДНР колаборантами і окупантами, а наші ЗМІ разом з вищим керівництвом держави 4 роки називають їх сепаратистами і бойовиками.
    Народ ви розумієте принципову різницю меж поняттям колаборант і сепаратист?
    В наших ЗМІ лише за називання колаборантів сепаратистами треба відбирати ліцензій, саме ЗМІ конфісковувати а власника садити до в'язниці ..

    1. Чекнутая семейка двух жлобих с Троенщины. Надийка кобел лагерный а Верка тоету разбила на кировоградской трассе и пересела на ягуар /английская леди с репаными пятками/.Надя балдеет в одиночке нато на лагерь и забыть про нее лет на пять-восемь.Вылечится 100%

    2. По мнению немецкого политика Андреаса Маурера , происходящее на востоке Украины — "это чудовищно, это страшно, это просто недопустимо".

  6. После поездки в Донбасс немецкий политик Председатель фракции партии "Левые" в округе Оснабрюк и руководитель проекта "Народная дипломатия" в Германии Андреас Маурер убедился в том, что киевское правительство "объявило несколько миллионов человек сепаратистами и террористами".

    "Когда я был в этих населенных пунктах, я видел этих "сепаратистов" — это восьмидесятилетняя бабушка, которая идет за хлебом раз в неделю, потому что она боится, что снайпер может ее застрелить. Это испуганные дети…" — подчеркнул депутат.

    1. €-пеец пише : “Когда я был в этих населенных пунктах, я видел этих “сепаратистов” — это восьмидесятилетняя бабушка, которая идет за хлебом раз в неделю, потому что она боится, что снайпер может ее застрелить. "

      Бо очканув той лівий німчонок їхати на передову . Там він неодмінно побачив би бандитів котрі щодня стріляють не лише по позиціях ЗСУ але й по мирних мешканцях
      : На Донецькому напрямку з 82 мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та озброєння БПМ бойовики обстріляли наші укріплення в районі Павлополя", - йдеться у повідомленні.

      Крім того, бойовики застосовували міномети калібру 82 мм по захисниках Широкиного, а гранатомети і стрілецьку зброю – поблизу Авдіївки, Водяного, Гнутового, Пісків, Опитного, Новотроїцького та Піщевика.

      Під вогонь з великокаліберних кулеметів потрапили оборонці Талаківки і Кам’янки, а стрілецької зброї – Широкиного, Шахти Бутівка та Павлополя.

      Також окупанти застосували БМП по українських позиціях біля Гнутового, Талаківки і Піщевика.

      1. Ты вот вообще своей головой думаешь, вот тебе пишут боевики нарушили тишину и атаковали 30 раз, да нафига ето им, если ты Обороняешс, то не будеш первым открывать огонь

        1. Дима : / .... да нафига ето им, если ты Обороняешс, то не будеш первым открывать огонь /

          И ты веришь в пургу , которую несет путин с зомбоящика ? Не смеши , в Крыму РФ тоже оборонялась ? В 2014 г на Донбассе РФ тоже "оборонялась " и треть Донецкой и Луганской областей захватили .

  7. Ни один вменяемый подсудимый не лезет буром на прокурора и не оскорбляет суд, не путает свои психические негаразды с жизнью страны и не делает из себя Наполеона.Если пирожки своей матери дочки жрать не хотят, то не надо и к Трампу приставать с глупостями. Вот так как престарелая женщина говорит постоянно Надя, Надя, Надя, а эта Надя невменяемая, то похоже эта клиника с детства, но мы ж этого не знали. А все ж сказала бы честно мать, что есть проблемы болезни

  8. У нас тільки в Миколаєві в Сапетні багато психічно хворих, але ніхто з них не піариться на весь світ, як не піаряться ним родичі. Навіть ватники і фанати яника

  9. Сапе́тня — село в Україні, в Миколаївському районі Миколаївської області. Населення становить 475 осіб. Орган місцевого самоврядування — Ольшанська селищна рада.

    В центрі села знаходиться Миколаївська обласна психіатрична лікарня №2 — лікувально-профілактичний заклад, забезпечуючий стаціонарне обстеження, лікування, соціально-трудову реабілітацію осіб, які страждають на психічні розлади.

  10. Говорить и делать две разные вещи. Надька хотела припугнуть власть чтобы поменьше воровали и прекратить кровопролитие на востоке Украины. Но перестаралась в словах не удержавшись в рамках закона. Власть так перетрухала что закрыла Надьку.
    Не позорились бы а отпустили её. Такие большие дядьки и испугались трёпа девчонки... Позор

  11. Если бы она действительно хотела это сделать, в чем я сомневаюсь, она бы это уже сделала раньше чем сказала. А Трамп ей врядли поможет.

  12. я поражаюсь как у дебилов меняется мнение.4 года назад бегали по Украине. по Европам. Америкам. кричали Наде волю. а сейчас дебилам дали команду ату Надю. я с самого начала говорил. что она не совсем здорова. а она Америки не открыла. мы и без нее знали. что стрелять в Небесную Сотню дали указание.Турчинов. Парубий. Пашинский.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button