Происшествия

Організатори "лотореї" в Корабельному районі "розвели" на великі гроші місцевих мешканок

У суді першої інстанції закінчено розгляд кримінального провадження щодо шахрайських дій на території м. Миколаєва. Так, Олександр Кім 1989 р.н. (уродженець м. Луганська) під виглядом лотереї виманював гроші у громадян.

Серед потерпілих — Тамара Мітюшкіна, Анжеліна Коробій, Любов Піняєва.

Справу розглядав суддя Юрій Крутій, — повідомляє прес-служба Ленінського районного суду міста Миколаєва.

Під час судового розгляду з’ясовано, що 24.10.2015 р. (о 10:00) Олександр Кім, діючи за попередньою змовою з двома особами, матеріали відносно яких виділені в окреме провадження, знаходячись у парку «Комсомольському», розташованому по вул. Самойловича в Корабельному районі м. Миколаєва, попередньо створивши вигадану лотерею без назви, з метою незаконного збагачення шляхом обману перехожих, почали розігрувати неіснуючі товари, при цьому попередньо розподіливши ролі учасників, а саме: ведучий лотереї, помічник ведучого лотереї та псевдо-учасник розіграшу лотереї.

Відповідно до вказаної домовленості, реалізуючи свій злочинний намір, Кім і двоє спільників заманили потерпілу Піняєву до участі у розіграші неіснуючих призів у вищезазначеній лотереї та переконали її у тому, що вона є переможцем лотереї. З метою виконання умов лотереї, згідно з якими переможець лотереї має довести свою платоспроможність, поклавши у конверт більшу суму, ніж псевдо учасник лотереї, Кім, його напарник та потерпіла Піняєва направилися за місцем проживання останньої — до квартири, розташованої у будинку № 307 по пр. Богоявленському.

В подальшому, знаходячись на першому поверсі у п’ятому під’їзді вищезазначеного будинку, потерпіла Піняєва поклала у конверт, який їй надали Кім та його напарник, грошові кошти у розмірі 2 000 дол. США, еквіваленті згідно довідки ПАТ «Державний ощадний банк України» від 05.11.2015 – 45 200 грн.

Після цього шахраї, продовжуючи свій злочинний намір, підмінили вказаний конверт та передали Піняєвій конверт з нарізаним газетним папером та залишили місце вчинення злочину.

Таким чином вони шляхом обману заволоділи грошовими коштами потерпілої Піняєвої на загальну суму 45 200 грн., розпорядившись ними подальшому на власний розсуд.

Через час шахраї повторили ту ж саму схему, обдуривши подібним чином ще одну людину, від якої отримали 23 тисячі гривень.

Крім того, 23.12.2015 р., приблизно о 15:00, біля будинків №№ 56-58 по пр. Миру в м. Миколаєві спільники ще раз планували повторити свої незаконні дії з метою наживи, але свій злочинний намір до кінця не довели, оскільки були затримані на місці події працівниками поліції.

Обвинувачений Кім свою вину у вчиненні зазначених злочинів визнав повністю та розповів, як за попередньою змовою з Ж. та двома іншими особами вчинив шахрайські дії відносно потерпілих. Збитки потерпілим відшкодовані повністю. У вчиненому Кім покаявся та просив застосувати до нього закон про амністію.

Суд визнав винним Олександра Кіма у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 190 КК України та призначив йому покарання:

— за ч.2 ст. 190 КК України — у вигляді 2 років позбавлення волі;

— за ч.3 ст. 15 ч.2 ст. 190 КК України — у вигляді 1 року 6 місяців позбавлення волі.

На підставі ст. 70 КК України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, призначено покарання у вигляді 2 років позбавлення волі.

На підставі ст.75 КК України суд звільнив Олександра Кіма від відбування покарання з випробуванням строком на 2 роки.

Вирок суду відправлено до Єдиного Державного Реєстру Судових Рішень (справа № 480/7/18).

Зазначимо, що вирок суду ще не набрав чинності (є час для апеляційної скарги).

Читайте новини першими

Связанные статьи

7 комментариев

  1. Украина - непаханное поле для мошенников. Если гиднюки поверили в великие цели и светлые лозунги великого майдана, то, тем более, поверят в банальный лохотрон.

    1. €-пеец - "Украина – непаханное поле для мошенников. Если гиднюки поверили в великие цели и светлые лозунги великого майдана, то, тем более, поверят в банальный лохотрон."

      То ли дело Россия . Вряд ли мошенники облапошит россиян , ведь они всегда начеку . Ведь ху@ло балванит население РФ уже 15 лет :-)

      1. Лохи есть в любой стране, в Украине это просто очень развито, к сожалению это единственное что развито в нашей стране.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button