Общество

Не залишатись байдужими до долі річок рідного краю вчили школярів Корабельного району

23 березня в гості до учнів Миколаївської школи №49
(розташованої в мікрорайоні Балабанівка) завітали представники Вітовського Управління Водного Господарства Л.В. Кмісарова та С.А. Євстегнєєв.

Про це повідомляє прес-центр школи.

Гості розповіли учням про те, що вода є найпростішою і звичною речовиною на планеті, в даний час 70% території нашої планети покриті водою, але при цьому пити можна тільки 1% цієї води. За останні роки в світі відбулося безліч конфліктів, пов’язаних з доступом до води.

Ідея проведення Всесвітнього дня водних ресурсів вперше прозвучала на конференції ООН з охорони оточуючого середовища і розвитку, яка відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро.

Генеральна Асамблей Організації Об’єднаних Націй, прийнявши резолюцію в лютому 1993 року, проголосила 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів. Цей день повинні були почати відзначати у 1993 році у відповідності з рекомендаціями Конференції ООН з охорони оточуючого середовища і розвитку. Це є унікальною можливістю нагадати людству про надзвичайну важність водних ресурсів для оточуючого середовища і розвитку суспільства. Офіційна тема відзначення Всесвітнього дня води у 2018 році — «Природа для води».

Учні мали змогу переглянути пізнавальне відео, після перегляду якого вони зрозуміли, що збереження річок — це запорука безпеки життя, а також збереження здоров’я. Л.В. Комісарова закликала учнів не залишатись байдужими до долі річок рідного краю, не забруднювати їх, не викидати сміття, любити і берегти, щоб наші нащадки не дорікали нам за безвідповідальність.

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо, ми писали: “Для виховання майбутніх поколінь”: вчителям школи у Корабельному районі презентували проект “Історія моєї громади”

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Начиная с середины 50 и до начала 90 тых годов активно отбирали воду с речки Ингул для орошения сельхозугодий и снабжения систем водоснабжения Баштанского и Жовтнэвого районов . Результат- река пересыхает , уменьшилось течение , речка заросла комышом . Отдельная история с ингулецкой оросительной системой , которая превратила реку Ингулец в жалкую тень прежней полноводной реки . В совдеповские времена жили одним днем - заработать сегодня на сельхозпродукции а , что будет завтра комуняк не интересовало . Ядовитый НГЗ добил лиман и уничтожил экосистему реки Южный Буг .Так называемые пресловутые "стройки века" при комунистах обернулись в настоящие время экологическими катастрофами . Живой пример ташлыцкая ГАЭС возле Южноукраинской АЭС . Природу убили окончательно и как следствие смертность населения зашкаливает .

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button