Общество

Комітет солдатських матерів України в Петиції до Президента вимагає надати допомогу в протезуванні учасникам війни на Донбасі

Після чотирьох років війни багато військовослужбовців, які брали участь в АТО, вважаються інвалідами, що потребують придбання дорогих протезів та медикаментів для реабілітації. Їх рідні часто не в змозі самостійно їх придбати з причини низьких зарплат, пенсій і відсутності належної матеріальної допомоги з боку держави.

Комітет солдатських матерів України звертається до Президента Петра Порошенка з проханням розібратися, чому ветеранам АТО не надається допомога, і закликає громадян проголосувати за це звернення на сайті петицій до Президента України.

Текст петиції:

«Відповідно до Закону «Про реабілітацію інвалідів в Україні» №4331а учасники АТО мають право на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації, в тому числі, протезування за рахунок державного бюджету.

Встановлені згідно закону пільги та грошові компенсації ветеранам бойових дій на Донбасі просто не оформлюються. При цьому все це відбувається навіть не локально в якихось регіонах, а в цілому на державному рівні.

Комітет солдатських матерів України звертається до Президента П. Порошенко з проханням розібратися, чому ветеранам АТО не надається допомога.

Родини інвалідів війни не отримують пільг від держави і їм самостійно доводиться купувати дорогі протези, медикаменти.

Список учасників війни на Донбасі, що потребують допомоги:

  1. Солдат в/ч А3283 Шевченко Василь Леонiдович — Відсутність правої стопи на рівні передплюснево-плеснових суглобів.
  2. Сержант в/ч А1778 Ляшенко Юрiй Степанович — Відсутність нижньої кінцівки на рівні середньої третини правого стегна.
  3. Солдат в/ч В1670 Подлуцький Iгор Володимирович — Відсутність нижньої кінцівки на рівні середньої третини лівого стегна.
  4. Сержант в/ч В4264 Сєдогiн Олександр Вiкторович- Відсутність правої нижньої кінцівки на рівні верхньої третини гомілки.
  5. Сержант в/ч В2950 Влесенко Володимир Володимирович — Відсутність нижньої кінцівки на рівні верхньої третини лівої гомілки.
  6. Солдат в/ч В4673 Макарчук Олег Олександрович — Відсутність обох нижніх кінцівок на рівні середньої третини гомілок.
  7. Солдат в/ч В4680 Климчук Василь Романович — Відсутність обох нижніх кінцівок на рівні середньої третини гомілок.
  8. Старший Сержант в/ч В0927 Таран Микола Васильович — Відсутність правої нижньої кінцівки на рівні середньої третини стегна.
  9. Сержант в/ч В0927 Фрізін Руслан Володимирович- Відсутність правої нижньої кінцівки на рівні середньої третини стегна.
  10. Старший солдат в/ч В1428 Іриця Тетяна Василівна — Відсутність обох нижніх кінцівок на рівні верхньої третини гомілок.
  11. Матрос в/ч А1965 Лаврiв Олексій Богданович — Відсутність лівої нижньої кінцівки на рівні середньої третини гомілки.
  12. Старший сержант в/ч А1435 Сівченко Віктор Анатолійович — Відсутність лівої нижньої кінцівки на рівні середньої третини гомілки.
  13. Сержант в/ч В2731 Кондратенко Олексій Володимирович — Відсутність верхньої кінцівки на рівні середньої третини лівого плеча.
  14. Сержант в/ч В2830 Товстик Сергій Васильович — Відсутність правої кінцівки на рівні середньої третини передпліччя, лівої на рівні середньої третини плеча.
  15. Солдат в/ч В0624 Пелиш Василь Петрович — Відсутність правої верхньої кінцівки на рівні верхньої третини плеча.
  16. Сержант в/ч В1603 Козубенко Іван Васильович — Відсутність правої верхньої кінцівки на рівні нижньої третини передпліччя.
  17. Солдат в/ч В0829 Бучко Іван Васильович — Відсутність лівої верхньої кінцівки на рівні верхньої третини плеча.
  18. Солдат в/ч В4264 Гаращенко Євген Сергійович — Відсутність правої кисті на рівні п’ясно-зап’ясного суглоба.

 

Скільки ще таких солдатів, яким необхідна допомога, нам не відомо, незрозуміло, навіщо чиновники приховують кількість травмованих бійців, тим самим лишаючи покалічених солдатів та офіцерів без засобів існування і без надії на повноцінне продовження повоєнного життя.

Комітет солдатських матерів України просить усіх небайдужих громадян підтримати петицію, тим самим ми зможемо допомогти нужденим!

Проголосувати за петицію можна тут: https://petition.president.gov.ua/petition/43348

Читайте новини першими

Связанные статьи

10 комментариев

  1. Цитата: рідні часто не в змозі самостійно їх придбати з причини низьких зарплат, пенсій і відсутності належної матеріальної допомоги з боку держави,
    А родные они и не должны сомостоятельно покупать, должен Президент и органы власти, они поставлены на это. А бабки есть в стране, просто их тырят и дают отписки, что денег нет, печально всё это...

  2. Когда уже атошники поймут, что они никто для страны. Что их послали туда не страну защищать, а миллионы властьимущих. А сменится власть, так еще и посадят.

      1. €-пеец написав : " Пока олигархи платят за бойню, всегда будет пушечное мясо."

        Поки твій Путлер не припинить свої загарбницькі війни , доти будуть гинути Українці та росіяни .

  3. Власть никуда не денется , все равно придется платить атошникам и оплачивать протезирование . ведь таких людей становиться все больше и они сила .

  4. не хочет петицию об отставке президента парашенко написать? не надоело хоронить детей и лечить инвалидов? они там не за свою страну и не за свой народ, а за миллиарды преза и его свиты!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button