Экономика

Керівництво ДП "СК "Ольвія" взяло участь у Першому британсько-українському морському інфраструктурному форумі

22 березня в Одесі розпочався Перший британсько-український Морський Інфраструктурний Форум, участь у якому взяли в.о. директора державного підприємства «Стивідона компанія «Ольвія», розташованого в Корабельному районі м. Миколаєва,
Руслан Олейник та заступник директора з експлуатації та портової діяльності Дмитро Якименко

Метою проведення Форуму, організованого Посольством Великої Британії в Україні за підтримки Міністерства інфраструктури України, є налагодження діалогу між представниками підприємств і компаній портової сфери, органів державної влади, бізнес-асоціації, фінансових і консультативних інституцій щодо розвитку морських портів України, а також конкурентних інфраструктурних проектів.

Серед спікерів і експертів Форуму: Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф, в.о. голови ДП «Адміністрація морських портів України» Райвіс Вецкаганс, голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов та інші.

Виступаючи на Форумі, Міністр інфраструктури України розповів про розробку Національної транспортної стратегії, яка найближчий часом буде затверджена Урядом.

«Національна транспортна стратегія до 2030 року передбачає ряд заходів в морській галузі. Головними цілями стратегії є поступовий відхід держави від стивідорної діяльності, всі порти повинні бути віддані в концесію, або приватизовані», — зазначив Володимир Омелян.

Про роботу над актуалізацією Стратегії розвитку морських портів України на період до 2038 року розповів у своєму докладі на Форумі Райвіс Вецкаганс:

«Цілі Стратегії — поліпшення сервісу в морських портах, збалансований розвиток потужностей, збільшення пропускної здатності портової інфраструктури, створення умов для залучення приватних інвестицій. В рамках реалізації Стратегії в портах планується до запуску більше 40 інвестиційних проектів, додаткові обсяги перевалки складуть 143 млн тонн, сума інвестицій — понад 1,3 млрд дол. І найважливіше, це дозволить створити понад 4 тисяч нових робочих місць в морській галузі».

Програмою Форуму також було передбачено проведення наступних сесій:

— Стратегія розвитку морських портів до 2038. Довгострокове бачення для збалансованого розвитку
— Тренди розвитку української та світової портової інфраструктури. Провідний досвід
— Конкурентоспроможна логістика в морських портах. Міжнародний досвід Великої Британії для ефективного зберігання та перевезення вантажів
— Семінар з транспортного та морського страхування (Oakeshott Insurance Consultants).

Нагадаємо, ми писали: Керівник СК “Ольвія” Руслан Олейник взяв участь у міжнародній конференції “Інтегровані транспортні коридори” Європа-Азія

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button