Общество

Судове засідання у справі Миколи Романчука, якого звинувачують в отриманні хабара, відкладено

21 березня 2018 року мало відбутись чергове судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 статті 368 КК України (Одержання хабара — карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна).

Зазначене провадження розглядається колегією суддів у складі Володимира Алєйнікова, Олександра Чулупа, під головуванням судді Світлани Скрипченко.

Проте один з членів колегії наразі перебуває на лікарняному. З огляду на це засідання відкладено. Про час та дату наступного засідання буде повідомлено окремо, — повідомляє прес-служба Центрального районного суду.

Як повідомлялося раніше, екс-посадовець обвинувачується в отриманні неправомірної вигоди від керівника ТОВ «ЕЛК-Буд» за сприяння в отриманні спецдозволу на користування надрами, необхідних висновків і погоджень, а також в подальшому неперешкоджанні господарській діяльності товариства.

3 червня 2016 року в Миколаєві в ході спецоперації СБУ та військової прокуратури за вимагання хабара в 90 тисяч доларів США був затриманий заступник голови Миколаївської ОДА, Герой України Микола Романчук та голова Єланецької районної державної адміністрації Олег Зайзбург. Раднику глави Миколаївської обласної ради Геннадію Левченко в той день вдалося втекти. Гроші вимагали з директора «ЕЛК-Буд» Максима Гламаздина за отримання дозволу на розробку кар’єру в Єланецькому районі.

При обшуку під будинком Миколи Романчука були виявлені підземні тунелі з сейфами, в яких знаходилися старовинні ікони, злитки золота і багато іншого добра.

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо, ми писали:

“Осуждение Романчука приблизит общество к вере в закон”, – Генпрокурор Луценко;

В деле Романчука прослушали разговор Соколова, где он заявил, что на скандальный карьер его вывел «лично Мериков Вадик»

Читайте новини першими

Связанные статьи

8 комментариев

  1. Сидит падла самоуверенно, потому что знает - все куплено и проплачено, и наказания не будет.

  2. Продажные судьи— твари земные ! Любого другого за карабок спичек посадилиб уже давно!

  3. "Да кто ж его посадит,он же памятник..." Что ВЫ хотите все от хероя Украины???Военный прокурор Матиос уже сдоил с Романчука 5 млн.гривен в свой карман.Потом...Одесский суд передал материалы дела Николаевскому суду.Эти тоже доют по мелочи.Сколько можно доить хероя.Может хватит???"Если с*ка всем давать,поломается кровать",а на новую кровать у хероя уже и денег не хватит.
    P.S. (размышления Романчука)Ну ничего,главное чтобы не посадили.Власть вот -вот поменяется и снова наворую.С такой как у меня автобиографией, без должности не останусь.

  4. за отсутствием доказательств все и закроется, это так его просто припугнули новые владыки

  5. ДОСТАЛО.Сут в глаза, а говорят, что Божья роса.Посадить,и расстрелять.И недопустить, чтоб его дети занимали руководящие должности!

  6. если бы (Рома) сделали как ты говориш. то Украина останется полностью без власти. без Преидента.Премьера. Верховной Рады. даже без мелких клерков в Жеках........

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button