КультураОбщество

Вечір пам'яті Почесного громадянина міста Миколаєва, режисера Троянова відбудеться в палаці культури "Корабельний"

Шановні миколаївці та гості міста!

Запрошуємо Вас  25 березня о 16:00 до міського палацу культури «Корабельний» (проспект Богоявленський, 328) на вечір пам’яті, присвячений творчості українського театрального режисера, засновника народного драматичного театру, Почесного громадянина м. Миколаєва Миколи Олексійовича Троянова.

Захід відбудеться у рамках відзначення Міжнародного дня театру.

У програмі: зустріч друзів, колег, учнів М. О. Троянова; розповідь про драматурга, громадського діяча, актора, режисера М. Троянова; вистава «Історія з метранпажем» (за мотивами О. Вампілова) у виконанні артистів театру М. Троянова ММПК «Корабельний».

ВХІД ВІЛЬНИЙ

Долучіться до прекрасного світу театрального мистецтва, віддайте шану славетному землякові!

ОРГАНІЗАТОРИ

Біографічна довідка:

М. О. Троянов (1921-2016) — публіцист, драматург, громадський діяч, актор, режисер, заслужений артист Грузії (1957), Почесний громадянин м. Миколаєва, учасник Другої світової війни – нагороджений багатьма орденами і медалями.

Після ІІ світової війни з відзнакою закінчив Театральне училище ім. М.С. Щепкіна при Малому театрі в Москві (1950).

У 1950-1960 рр. – актор Тбіліського російського театру ім. О.С. Грибоєдова. З 1960 р. – актор Російського драмтеатру ім. В.П. Чкалова в Миколаєві. У 1963 р. створює в Миколаєві театральну студію, якій пізніше було присвоєно статус народного драматичного театру, де було поставлено більше 100 п’єс.

Самим М. О. Трояновим створено 20 п’єс, видано три книги і опубліковано близько 50 статей у газетах і журналах. Найбільш відомими з них є: «Історичні силуети», «Європейці», «Сніданок у міського голови», «Люди, яких я зустрів», «Аппієва дорога (вірші і п’єси)».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button