Происшествия

На Миколаївщині викрито чергову незаконну реалізацію дизельного пального

У рамках проведення операцій «Акциз-2018» та «Рубіж-2018» оперативними підрозділами податкової міліції Головного управління ДФС у Миколаївській області спільно з прикордонниками, під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області, вилучено із незаконного обігу партію дизельного пального, частину якого було ввезено на митну територію Україну незаконно.

Про це повідомляє Головне управління ДФС у Миколаївській області.

У ході проведених оперативних заходів встановлено мешканця одного з районних центрів Миколаївщини, який незаконно реалізовував та зберігав дизельне пальне. Слід зазначити, що до вказаного «підприємця» у серпні 2017 року вже застосовувалося покарання за скоєння подібного правопорушення. Але, прагнення до «наживи» не зупинило його перед скоєнням чергового злочину.

За результатами проведених обшуків оперативними працівниками Головного управління ДФС у Миколаївській області вилучено із незаконного обігу понад 50 тис. літрів дизельного пального вартістю майже 1,4 млн. гривень, а також документи та чорнові записи щодо придбання та реалізації дизельного пального. Крім того, відібрано зразки дизельного пального для проведення дослідження щодо їх відповідності ДСТУ. Вирішується питання щодо застосування арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності.

Головне управління ДФС у Миколаївській області попереджає, що за скоєння подібного правопорушення передбачено кримінальну відповідальність за ч.1 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) у вигляді застосування штрафу від 8500 грн. до 17000 грн. або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.

За словами начальника Головного управління ДФС у Миколаївській області Володимира Копіци, «тіньовий ринок» пального завдає значних втрат економіці держави, і тому фіскальною службою Миколаївщини посилюється робота щодо очищення регіону від незаконних товаропотоків підакцизних товарів та виявлення «ділків», які намагаються збагачуватися за рахунок незаконних операцій.


У своїй роботі органи ДФС у Миколаївській області розраховують на активну підтримку громадськості та звертаються з проханням до небайдужих громадян повідомляти про відомі факти незаконного обігу підакцизних товарів чергову частину Головного управління ДФС у Миколаївській області, за телефоном: (0512) 50-18-41 (цілодобово).

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо, ми писали:
В одному з портів Миколаєва вилучили зерна на 46 млн. – його хотіли незаконно експортувати

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button