Общество

Визначено завдання на весняний призов-2018: у Вітовському РВК зустрілися всі військові комісари Миколаївщини

16 березня на базі Вітовського районного військового комісаріату та Вітовської районної державної адміністрації відбулося методичне заняття та брифінг, метою якого було підведення підсумків роботи щодо призову громадян України на строкову військову службу у 2017 році, визначення завдань на весняний призов 2018 року та недопущення негативних проявів з питань проведення заходів, пов’язаних з призовом громадян на строкову військову службу.

Про це повідомив прес-офіцер Ярослав Чепурной.

Захід пройшов за участю представників Миколаївської ОДА, голів районних державних адміністрацій, посадових осіб Миколаївського обласного військового комісаріату, голів та членів призовних комісій та військових комісарів районних (міських) військових комісаріатів.

Перша частина заходу пройшла на навчальних місцях у приміщенні Вітовського районного військового комісаріату.

На цьому етапі до голів та членів військово-лікарських комісій доведено основні вимоги щодо проведення медичного огляду громадян призовного віку та порядок відпрацювання документів на юнаків, які ухиляються від явки у військовий комісаріат.

Голова обласної військово-лікарської комісії, капітан медичної служби Світлана Іскра зазначила:

«На даний час, районними (міськими) військовими комісаріатами та Миколаївським обласним військовим комісаріатом здійснюються підготовчі заходи, основний акцент зосереджено на ретельному вивченні особистих якостей призовників, а саме: їх ділові, морально-психологічні якості, стан здоров’я, фізичний розвиток, освітня і спеціальна підготовка та сімейний стан».

У своїй доповіді заступник начальника відділу комплектування та призову Сергій Таран розкрив питання щодо порядку ведення картотеки особових справ призовників та порядок відпрацювання документів на юнаків, які ухиляються від явки у військовий комісаріат.

Перед присутніми виступив службовець Миколаївського ОВК Георгій Дічев, який познайомив із особливостями та порядком ведення програмного комплексу «Призов» та «Приписка».

Офіцер відділу комплектування та призову Миколаївського ОВК розкрив порядок організації та проведення рекламно-агітаційних заходів щодо відбору на військову службу за контрактом. Олександр Тіман звернув увагу присутніх на якісному інформуванні призовників щодо необхідності їх прибуття до районного військового комісаріату.

Друга частина заняття розпочалася у великій сесійній залі Вітовської державної адміністрації. Перед присутніми виступив військовий комісар Миколаївського обласного військового комісаріату, який підвів підсумки проведення призову громадян України на строкову військову службу у 2017 році та визначив завдання на весняний призов 2018 року.

Як зазначив полковник Сергій Іванов, «Потрібно максимально зосередитися на поставлених завданнях та докласти максимум зусиль щодо недопущення негативних проявів з питань проведення заходів, пов’язаних з призовом громадян на строкову військову службу».

Голова Вітовської районної державної адміністрації, офіцер запасу, учасник антитерористичної операції Олександр Демчук зазначив, що якісне забезпечення призову громадян України на строкову військову службу можливе тільки в результаті плідної спільної роботи між органами державної влади та військовими комісаріатами Миколаївської області.

Заступник військового комісара по роботі з особовим складом Миколаївського ОВК довів основні вимоги Методичних рекомендацій Генерального штабу Збройних Сил України щодо призову на строкову військову службу. Олександр Жолудь наголосив на тому, що основним завданням під час проведення чергового призову, як і раніше, є недопущення зниження якісної характеристики призовного ресурсу, який направляється для комплектування військ.

Підводячи підсумки роботи, заступник обласного військового комісара підполковник Віталій Колодкін зазначив, що даний захід пройшов на достатньому методичному рівні. З боку військового управління та органів державної влади був конструктивний діалог, питання, які виникали в ході брифінгу висвітлювалися професійно та якісно.

Нагадаємо, ми писали:

“На хорошем уровне”: Корабельный военкомат выполнил разнарядку по осеннему призыву-2017 на 83% (ВИДЕО);

Про весняний призов та відповідальність за ухилення від служби – Корабельний РВК

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button